Exams Study Jobs Teachers Shop

Model Test 12 ( on bank job preliminary English)

Bank Exam 20 Questions By Pathway Tutorial

Model Test 12 ( on bank job preliminary English) For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Select the correct one to fill the gap. After it was repaired, it--- again.

a) (a) ran perfect
b) (b) could run perfect
c) (c) run perfect
d) (d) ran perfectly
Answer: (d) ran perfectly

2. Select the appropriate word to fill the gap. It--- raining since early morning.

a) (a) is raining
b) (b) rained
c) (c) was raining
d) (d) has been raining
Answer: (d) has been raining

3. Select the correct one to fill the gap. After the hurricane, uprooted trees---all over the ground.

a) (a) were laying
b) (b) were lying
c) (c) were laid
d) (d) was laid
Answer: (b) were lying

4. Select the correctly spelt word---

a) (a) Superior
b) (b) Superour
c) (c) Superrior
d) (d) Supperior
Answer: (a) Superior

5. Select the correctly spelt word---

a) (a) Unceremonous
b) (b) Uncerimonious
c) (c) Unseremonious
d) (d) Unceremonious
Answer: (d) Unceremonious

6. Select the correctly spelt word---

a) (a) Elemantary
b) (b) Elimentary
c) (c) Elementary
d) (d) Alementary
Answer: (c) Elementary

7. Select the opposite meaning of the word EXPOSE---

a) (a) Reveal
b) (b) Uncover
c) (c) Unearth
d) (d) Conceal
Answer: (d) Conceal

8. Select the opposite meaning of the word INADVERTENT---

a) (a) Unintentional
b) (b) Unintended
c) (c) Accidental
d) (d) Intentional
Answer: (d) Intentional

9. Select the similar meaning of the word GRATIS---

a) (a) Gratifying
b) (b) Free
c) (c) Gracious
d) (d) With Charge
Answer: (b) Free

10. Select the opposite meaning of the word GLORIOUS---

a) (a) Superb
b) (b) Splendid
c) (c) Disgraceful
d) (d) Wonderful
Answer: (c) Disgraceful
Explanation: Find out the correct sentence

11. Find out the correct sentence

a) He feels badly.
b) He feels me bad.
c) Honey tastes sweetly.
d) He feels me badly.
Answer: He feels me badly.

12. Find out the correct sentence

a) The man looked smartly
b) The man looked me smart.
c) The man looked me smartly
d) The man remained carefully.
Answer: The man looked me smartly

13. Find out the correct sentence

a) The lady worked careful.
b) The woman was speaking faslty.
c) They did not remain silently.
d) The lady worked carefully.
Answer: The lady worked carefully.

14. Find out the correct sentence

a) My sister does not like backbiting and I do either. .
b) My sister does not like backbiting and I do either.
c) My sister does not like backbiting and neither do I.
d) My sister does not like backbiting and I do.
Answer: My sister does not like backbiting and neither do I.

15. Find out the correct sentence

a) Where were you born?
b) Where had you born?
c) Where have you born?
d) Where did you born?
Answer: Where were you born?

16. Find out the correct sentence

a) The jury was unanimous in its decision.
b) The jury was unanimous in their decision.
c) The jury were unanimous in the decision.
d) The jury were unanimous in its decision.
Answer: The jury was unanimous in its decision.

17. Find out the correct sentence

a) You don’t need to come unless you want to.
b) You come only when you want to.
c) You come unless you don’t want to.
d) You needn’t come until you don’t want to.
Answer: You don’t need to come unless you want to.

18. Find out the correct sentence

a) We reached the spot after it was dawn.
b) We reached the spot after it had been dawn.
c) I know the man for a long time.
d) We will finish the work by Monday next.
Answer: We reached the spot after it had been dawn.

19. Find out the correct sentence

a) You had better not to go there.
b) I am not agree with you.
c) We should have had conscious earlier.
d) We should have been conscious earlier.
Answer: We should have been conscious earlier.

20. Find out the correct sentence

a) You do not like smoking; I do not like it too.
b) He does not like small fish; neither am I.
c) You did not know the matter; neither was I.
d) You did not know the matter; neither did I
Answer: You did not know the matter; neither did I

We hope Model Test 12 ( on bank job preliminary English) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report