Exams Study Jobs Teachers Shop

Subject Verb Agreement

BCS Exam 20 Questions By Towfik's GK.

Subject Verb Agreement For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. The Headmaster and Secretary ___present at the last meeting.

a) is
b) was
c) have
d) were
Answer: was

2. His mathematics ___weak.

a) is
b) are
c) have
d) none
Answer: are

3. The cautious ___not always cowards.

a) is
b) was
c) are
d) were
Answer: are

4. Karim as well as Rahim___praise.

a) deserve
b) deserves
c) has deserved
d) deserving
Answer: deserves

5. Either you or I ___wrong.

a) are
b) were
c) am
d) is
Answer: am

6. Many a student ___his/her time in idleness.

a) waste
b) wastes
c) wasting
d) are wasting
Answer: wastes

7. Telling lies ___a great sin.

a) am
b) are
c) was
d) is
Answer: is

8. Twenty years ___passed since my father died.

a) has
b) have
c) is
d) having
Answer: have

9. The prices of rice___rising.

a) is
b) was
c) have
d) are
Answer: are

10. A basket of apples ___been sold.

a) has
b) have
c) having
d) haven’t
Answer: has

11. One of my best friend ___getting PhD today.

a) friend are
b) friends are
c) friend is
d) friends is
Answer: friends is

12. Three-fourths of the novel ____.

a) was read
b) were read
c) had read
d) been read
Answer: was read

13. It is you who ___to blame.

a) is
b) have
c) has
d) were
Answer: have
Explanation: You যেহেতু plural সেহেতু who এর পর plural verb (have) হবে।কারন anticident এর পূর্ববর্তী pronoun অনুযায়ী verb হবে।

14. None of the students ___a car.

a) has
b) have
c) have hot
d) own
Answer: has

15. The police ___informed yesterday.

a) is
b) are
c) was
d) were
Answer: were

16. The big room ___air-conditioned.

a) is
b) are
c) should
d) do
Answer: is

17. This book ___to my uncle.

a) belonging
b) belongs
c) was belonging
d) is belonging
Answer: belongs

18. Cultural studies ___a new meaning of culture.

a) gives
b) give
c) offer
d) showing
Answer: gives

19. These grasp ___sour.

a) tasting
b) are tasting
c) tastes
d) taste
Answer: taste

20. The memoranda __not important.

a) is
b) has
c) have
d) are
Answer: are

We hope Subject Verb Agreement these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report