Exams Study Jobs Teachers Shop

Model test no 07

English Lesson 10 Questions By nazmunnaherasha30@gmail.com

Model test no 07 For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Cul-de-sac means

a) Selection
b) Dead end
c) Error
d) Bubble
Answer: Dead end

2. Parcel means

a) Quarrel
b) Piece of land
c) Postage
d) Unobstructed view
Answer: Piece of land

3. The first English dictionary was completed by-

a) Lazak walton
b) Samuel johnson
c) Samual butler
d) Sir thomos Brown
Answer: Samuel johnson

4. Who,which,what are-

a) Demonstrative pronoun
b) Relative pronoun
c) Reflexive pronoun
d) Indefinite pronoun
Answer: Relative pronoun

5. Correct :

a) Mispel
b) Misspell
c) Mispell
d) Misspil
Answer: Misspell

6. Give my ____ to him

a) Warm compliment
b) Compliment
c) Best compliment
d) Heartiest compliment
Answer: Compliment

7. Who is the author of" A Farewell to Arms"?

a) T.S Eliot
b) John Milton
c) Plato
d) Ernest Hemingway
Answer: Ernest Hemingway

8. Synonym of"Delude"?

a) Demand
b) Permit
c) Aggravate
d) Deceive
Answer: Deceive

9. Noun from of "Waste"?

a) Waste
b) Wasting
c) Wastage
d) Wasteful
Answer: Wastage

10. Adjective from of- Heart

a) Heart
b) Hearten
c) Heartening
d) Heartful
Answer: Heartening

We hope Model test no 07 these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report