Exams Study Jobs Teachers Shop

Article, Sentence correction

English Lesson 20 Questions By AsoporiTech Mentor Mehjabin - HSTU

Article, Sentence correction For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. He is ______ М.A. but his brother is ______ B.A.

a) a, an
b) an, a
c) the, a
d) an, the
Answer: an, a

2. This is ______ unique opportunity.

a) a
b) an
c) the
d) no article
Answer: a

3. Iron is ______ useful metal.

a) an
b) a
c) the
d) no article
Answer: a

4. He is ______ Honest man.

a) a
b) an
c) the
d) no article
Answer: an

5. The Pacific is ______ largest ocean in the world.

a) a
b) an
c) the
d) no article
Answer: the

6. I saw ______ one-eyed man begging in the street.

a) a
b) an
c) the
d) no article
Answer: a

7. ______ English are a industrious nation.

a) A
b) An
c) The
d) No article
Answer: The

8. Jerry was ______ orphan boy of twelve.

a) a
b) an
c) the
d) no article
Answer: an

9. He behaves like ______ Nawab.

a) a
b) an
c) the
d) no article
Answer: a

10. He joined ______ army

a) a
b) An
c) The
d) No article
Answer: The

11. Choose the correct sentence:

a) One of my friends are a doctor.
b) One of my friends is a doctor.
c) One of my friend is a doctor.
d) One of my friends were a doctor.
Answer: One of my friends is a doctor.

12. Choose the correct sentence:

a) He is as good as me.
b) He is as good as I.
c) He is as good like me.
d) He is so good like I.
Answer: He is as good as I.

13. Which one is the correct sentence?

a) The jury were unanimous in its decision.
b) The jury was unanimous in its decision.
c) The jury was unanimous in their decision.
d) The jury were unanimous in their decision.
Answer: The jury was unanimous in its decision.

14. Identify the correct sentence:

a) I, you and he are guilty.
b) You, he and I am guilty.
c) I, you and he am guilty.
d) You, he and I are guilty.
Answer: I, you and he are guilty.

15. Find out the correct sentence:

a) He has been living here since three years.
b) He is living here for three years.
c) He has been living here for three years.
d) He was living here since three years.
Answer: He has been living here for three years.

16. Choose the correct sentence:

a) He gave me some advices.
b) He gave me an advice.
c) He gave me a piece of advice.
d) He gave me pieces of advices.
Answer: He gave me a piece of advice.

17. Which sentence is correct?

a) Ten miles are a long distance.
b) Ten miles is a long distance.
c) Ten mile is a long distance.
d) Ten miles were a long distance.
Answer: Ten miles is a long distance.

18. Choose the correct sentence:

a) Each of the boys have got a pen.
b) Each of the boys has got a pen.
c) Each of the boy has got a pen.
d) Each of the boys have get a pen.
Answer: Each of the boys has got a pen.

19. Identify the correct sentence:

a) The scenery of Cox's Bazar are beautiful.
b) The sceneries of Cox's Bazar are beautiful.
c) The scenery of Cox's Bazar is beautiful.
d) The sceneries of Cox's Bazar is beautiful.
Answer: The scenery of Cox's Bazar is beautiful.

20. Which one is correct?

a) He said that he will go tomorrow.
b) He said that he would go the next day.
c) He said that he will go the next day.
d) He said that he would go tomorrow.
Answer: He said that he would go the next day.

We hope Article, Sentence correction these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report