Exams Post Study Jobs Leaderboard Shop

Grammar & Vocabulary Hub

English Lesson 20 Questions By Home tutor

Grammar & Vocabulary Hub For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Choose the correct sentence.

a) She don't like tea.

b) She doesn't likes tea.

c) She doesn't like tea.

d) She not like tea.

Answer: She doesn't like tea.

2. Which word is an adjective?

a) Quickly

b) Happy

c) Happiness

d) Happily

Answer: Happy

3. Fill in the blank: I have lived here ___ 2019.

a) for

b) since

c) from

d) by

Answer: since

4. Which sentence is in the Passive Voice?

a) She wrote a letter.

b) A letter was written by her.

c) She is writing a letter.

d) She writes letters.

Answer: A letter was written by her.

5. Choose the correct preposition: He insisted ___ going.

a) in

b) on

c) at

d) for

Answer: on

6. Choose the correct article: He is ___ honest man.

a) a

b) an

c) the

d) no Article

Answer: an

7. Antonym of "Victory" is—

a) Success

b) Win

c) Defeat

d) Prize

Answer: Defeat

8. Fill in the blank: Neither of the boys ___ present.

a) are

b) were

c) is

d) have

Answer: is

9. Choose the correct pronoun: This book belongs to ___.

a) he

b) him

c) his

d) himself

Answer: him

10. Which is a collective noun?

a) Team

b) Player

c) Coach

d) Fan

Answer: Team

11. Choose the correct tense: They ___ dinner now.

a) have

b) are having

c) had

d) has

Answer: are having

12. Opposite of "Accept" is—

a) Approve

b) Reject

c) Agree

d) Admit

Answer: Reject

13. Choose the correct modal: You ___ wear a seat belt.

a) must

b) can

c) may

d) might

Answer: must

14. Which word is an adverb?

a) slow

b) slowly

c) slowness

d) slower

Answer: slowly

15. Fill in the blank: She is fond ___ music.

a) at

b) of

c) in

d) with

Answer: of

16. 'Go' verb-এর Past Tense কোনটি?

a) Goed

b) Went

c) Gone

d) Going

Answer: Went

17. 'Brief' শব্দের সমার্থক (Synonym) কোনটি?

a) Long

b) Short

c) Wide

d) Heavy

Answer: Short

18. Permanent' শব্দের বিপরীতার্থক (Antonym) কোনটি?

a) Fixed

b) Temporary

c) Stable

d) Lasting

Answer: Temporary

19. Fill in the blank: She is good ___ Mathematics.

a) In

b) On

c) At

d) With

Answer: At

20. 'Crisis' শব্দের বহুবচন (Plural) কোনটি?

a) Crisises

b) Crisises

c) Crises

d) Crisis

Answer: Crises

We hope Grammar & Vocabulary Hub these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report

Disha

Disha

Online · instant answers

Disha

I'm Disha 👋

I guide you around Asopori. Ask in English or Banglish — however you like.

Disha