Exams Study Jobs Teachers Shop

Appropriate Prepositions (S, T, U, V, W, X, Y, Z) [model test -27]

English Lesson 20 Questions By AsoporiTech Monalisa Admission & Job Prep

Appropriate Prepositions (S, T, U, V, W, X, Y, Z) [model test -27] For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. This temple is sacred.....Lord Vishnu.

a) for
b) with
c) one
d) to
Answer: to

2. I remain satisfied.... what I get.

a) of
b) by
c) with
d) for
Answer: with

3. After having tea, he settled himself....his arm chair.

a) on
b) into
c) over
d) at
Answer: on

4. I felt shame....his conduct.

a) on
b) for
c) in
d) at
Answer: at

5. I am really sick.....this kind of behaviour.

a) for
b) to
c) about
d) of
Answer: of

6. Their house id quite similar.....ours.

a) of
b) on
c) for
d) to
Answer: to

7. He succeeded..... the examination.

a) to pass
b) in passing
c) to pass in
d) by passing
Answer: in passing

8. He is fourteen years old. He can take care....himself.

a) of
b) at
c) to
d) for
Answer: of

9. Anis had a talent....making people laugh.

a) on
b) for
c) of
d) in
Answer: for

10. Who were you talking......?

a) to
b) before
c) about
d) in
Answer: to

11. The passerby is tired.....the long walk.

a) of
b) with
c) for
d) by
Answer: by

12. The child was a victim.... virus.

a) of
b) for
c) in
d) to
Answer: of

13. He won victory.....his rivals.

a) over
b) against
c) from
d) off
Answer: over

14. The national Assembly has voted.....adopt the budget.

a) to
b) for
c) without
d) in
Answer: to

15. He warned me.....the danger.

a) about
b) on
c) of
d) for
Answer: of

16. The doctor was worried....the patient.

a) to
b) with
c) about
d) at
Answer: about

17. I will write.....your phone number.

a) off
b) in
c) on
d) down
Answer: down

18. You are jealous.... my success.

a) of
b) to
c) against
d) for
Answer: of

19. Every mother yearns....her child.

a) to
b) of
c) with
d) for
Answer: for

20. The store manager waited....customers all morning.

a) to
b) on
c) for
d) after
Answer: for

We hope Appropriate Prepositions (S, T, U, V, W, X, Y, Z) [model test -27] these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report