Exams Study Jobs Teachers Shop

Revision exam no 3, Topic: Article

English Lesson 25 Questions By Mostafız's Nursing Care

Revision exam no 3, Topic: Article For those studying or preparing for, this page contains 25 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. She goes to --- university every day.

a) a
b) an
c) the
d) no article
Answer: no article

2. 'He received __ wound', fill in the gap.

a) a
b) an
c) one
d) the
Answer: a

3. The king left --- heir.

a) a
b) the
c) an
d) zero article
Answer: an

4. At last, the beast in him got ---upper hand.

a) the
b) a
c) an
d) none
Answer: the

5. I am going to ---USA.

a) a
b) an
c) the
d) none of these
Answer: the

6. Use the appropriate article: I saw ___ one-eyed man when I was walking on the road.

a) a
b) an
c) the
d) no article is needed
Answer: a

7. Rahim went ___ hospital as patient.

a) the
b) a
c) an
d) no article
Answer: no article

8. Iron is --- useful metal.

a) an
b) the
c) a
d) none
Answer: a

9. Article is used based on ___.

a) sound
b) pronunciation
c) spelling
d) meaning
Answer: pronunciation

10. Metre is ___ unit of length.

a) the
b) a
c) an
d) no article
Answer: the

11. None but ___ brave deserve ___ fair.

a) a, an
b) the, no article
c) no article, the
d) the, the
Answer: the, the

12. He lives ___ comfortable life.

a) a
b) an
c) the
d) none of them
Answer: a

13. ___ ink in my pen is red.

a) A
b) The
c) An
d) No article
Answer: The

14. ___ honesty of Rahim is enviable.

a) The
b) A
c) An
d) No article
Answer: The

15. At the scene, ___ mother arose in her.

a) a
b) the
c) or the
d) no article
Answer: the

16. ___ mother rose in her.

a) A
b) The
c) An
d) No article
Answer: The

17. Check ___ beast in you.

a) the
b) a
c) an
d) no article
Answer: the

18. Every day ___begins at 9 o’clock and ends at 3 o’clock.

a) college
b) college
c) the college
d) colleges
Answer: the college

19. ___ Mount Everest is the highest peak in the Himalayas.

a) A
b) An
c) The
d) No article
Answer: No article

20. He is ___ European.

a) the
b) an
c) a
d) none
Answer: a

21. He prefers ___ European country for spending his vacation.

a) the
b) an
c) a
d) none
Answer: a

22. No article is needed before ___.

a) An adjective
b) a pronoun
c) noun
d) an adverb
Answer: a pronoun

23. Which one is correct?

a) He is in temper.
b) He is in tempers.
c) He is in a temper.
d) He is in the temper.
Answer: He is in a temper.

24. Man is —— architect of his own

a) life.
b) the
c) a
d) an
Answer: the

25. Meena bought ____ flower

a) the
b) No article
c) A
d) An
Answer: A

We hope Revision exam no 3, Topic: Article these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report