Exams Study Jobs Teachers Shop

English Exam on Class 7 + 8, Topic: Tense & Conditional sentence.

English Lesson 20 Questions By Mostafız's Nursing Care

English Exam on Class 7 + 8, Topic: Tense & Conditional sentence. For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. “They were disturbing us” is an example of ---.

a) present continuous tense
b) past perfect tense
c) past continuous tense
d) past indefinite tense
Answer: past continuous tense

2. Choose the right form of verb: The boy (to lie) on the floor yesterday.

a) lies
b) lied
c) lay
d) layed
Answer: lay

3. Identify the right tense: My father ___ before I came.

a) would be leaving
b) had been leaving
c) had left
d) will leave
Answer: had left

4. The police ___ informed yesterday.

a) is
b) are
c) was
d) were
Answer: were

5. Hospitals ___ the sick.

a) operate
b) treat
c) admit
d) nurse
Answer: treat

6. When water ___ it turns into ice.

a) freeze
b) freezes
c) would freeze
d) froze
Answer: freezes

7. Teacher said, “The earth ___ round the sun.”

a) move
b) moves
c) moved
d) moving
Answer: moves

8. Slow and steady ___ the race.

a) win
b) wins
c) has won
d) won
Answer: wins

9. Identify the correct sentence?

a) Yesterday, he has gone home.
b) Yesterday, he did gone home.
c) Yesterday, he had gone home.
d) Yesterday, he went home.
Answer: Yesterday, he went home.

10. Julia has been ill ___ three months.

a) since
b) about
c) in
d) for
Answer: for

11. If he --- the money, he would have bought a fast car.

a) has
b) had
c) has had
d) would have
Answer: had

12. This could have worked if I --- been more cautious.

a) had
b) have
c) might
d) would
Answer: had

13. This could have worked if I ___ been more far- sighted.

a) have
b) had
c) might
d) would
Answer: had

14. If I were you, I ___ take the money.

a) shall
b) will
c) would
d) may
Answer: would

15. Had I known you were waiting outside, I ____.

a) had invited you to come in.
b) would invite you to come in.
c) would be inviting you to come in.
d) would have invited you to come in.
Answer: would have invited you to come in.

16. When water ___ it turns into ice.

a) will freeze
b) freezes
c) would freeze
d) froze
Answer: freezes

17. This could have worked if I ___ been more cautious.

a) have
b) might
c) had
d) would
Answer: had

18. What would have happened if ___.

a) the bridge is broken.
b) the bridge had broken.
c) the bridge would broke.
d) the bridge had been broken.
Answer: the bridge had broken.

19. He ___ arrested if he had tried to leave the country.

a) would
b) could be
c) would have been
d) must be
Answer: would have been

20. If I had known you were coming ___.

a) I would go to the station.
b) I would have gone to the station.
c) I have gone to the station.
d) I would be going to the station.
Answer: I would have gone to the station.

We hope English Exam on Class 7 + 8, Topic: Tense & Conditional sentence. these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report