1. Which word is similar to 'appal'?
a)
deceive
b)
confuse
c)
dismay
d)
solicit
Answer:
dismay
2. The synonym of 'sagacious' is-
a)
malicious
b)
malice
c)
judicious
d)
critical
Answer:
judicious
3. What is the synonym of 'remarkable'?
a)
Noteworthy
b)
Remark
c)
Praiseworthy
d)
Memorable
Answer:
Noteworthy
4. Identify the synonym of 'Prolific'?
a)
Barren
b)
unproductive
c)
productive
d)
Low productive
Answer:
productive
5. The synonym of the word 'scanty' is-
a)
ample
b)
copious
c)
meager
d)
abundant
Answer:
meager
6. The synonym of the word 'Cogent'-
a)
weak
b)
powerful
c)
feeble
d)
small
Answer:
powerful
7. The word 'Paradigm' means-
a)
Proof
b)
Parallel
c)
Advice
d)
Example
Answer:
Example
8. The word 'Tributary' means-
a)
Rivulet
b)
Lake
c)
Pond
d)
Estuary
Answer:
Rivulet
9. The word 'Panegyric' means-
a)
Criticism
b)
elaborate praise
c)
curse
d)
high sound
Answer:
elaborate praise
10. The synonym of the word 'call' is-
a)
summon
b)
exile
c)
impede
d)
recollection
Answer:
summon
11. Find out the correct synonym of 'Tenuous'-
a)
Vital
b)
Thin
c)
Careful
d)
Dangerous
Answer:
Thin
Read More:
12. He started at day-break. Here the word 'day-break' means-
a)
evening
b)
morning
c)
mid-day
d)
night
Answer:
morning
13. The word 'electrifying' means-
a)
very exciting
b)
electric fire
c)
illuminating
d)
electric change
Answer:
very exciting
14. The word 'exotic' could be best replaced by-
a)
improper
b)
foreign
c)
outdoor
d)
formal
Answer:
foreign
15. Drizzling means-
a)
Raining heavily
b)
Snowing lightly
c)
Raining lightly
d)
Snowing heavily
Answer:
Raining lightly
16. A synonym of 'sanguine' is-
a)
confident
b)
restless
c)
hopeless
d)
bloody
Answer:
confident
17. Meaning of 'Conjecture' is related to-
a)
Guidance
b)
Conjunction
c)
Continuity
d)
Guess
Answer:
Guess
18. I am terrible at mathematics. Here 'terrible' means -
a)
great
b)
good
c)
fantastic
d)
awful
Answer:
awful
19. An ordinance is-
a)
a book
b)
a law
c)
a newspaper
d)
an arm factory
Answer:
a law
20. The verv 'succumb' means-
a)
achieve
b)
submit
c)
win
d)
conquer
Answer:
submit