Exams Study Jobs Teachers Shop

English

English Lesson 20 Questions By Sonali Roy

English For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Only after i _ home, did i remember my doctor's appointment.

a) Going
b) Go
c) Went
d) Gone
Answer: Went

2. He _ consciousness as a result of his head hitting the car's dashboard.

a) failed
b) Broke
c) Lost
d) Passed
Answer: Lost

3. The South pole is located in the _

a) Arctic
b) Antarctic
c) Antipodes
d) Occident
Answer: Antarctic

4. I cannot _ to pay such high prices.

a) Able
b) But
c) Try
d) Afford
Answer: Afford

5. The word'electorate' means_

a) Election office
b) A body of voters
c) Many elctions
d) Candidates
Answer: A body of voters

6. New programs will be _ next week in Bangladesh Television.

a) Telecast
b) Published
c) Telecasted
d) Broadecasted
Answer: Telecast

7. Who did write first english dictonary?

a) Bosewell
b) Ben jonson
c) Samuel johnson
d) Milton
Answer: Samuel johnson

8. The word 'disinterested' means_

a) Lack of interest
b) Indifferent
c) Callous
d) Neutral
Answer: Neutral

9. We were waiting for the bus. The underlined part is _

a) A noun phrase
b) An infinitive phrase
c) A preposeitional phrase
d) A verb phrase
Answer: A noun phrase

10. Julia has been ill _ three months.

a) Since
b) About
c) In
d) For
Answer: For

11. Many prefer donating money _ distributing clothes.

a) Than
b) But
c) To
d) Without
Answer: To

12. 'Light' is to 'dard'as'cold'is to _

a) Hot
b) Heat
c) Cool
d) Winter
Answer: Hot

13. The verb of the word 'short' is _

a) Enshort
b) Shorten
c) Shorted
d) Shorting
Answer: Shorten

14. 'If winter comes, can spring be far behind?' these lines were writren by _

a) Keats
b) Frost
c) Eliot
d) Shelley
Answer: Shelley

15. 'To get along with' means _

a) To adjust
b) To accompany
c) To interest
d) To walk
Answer: To adjust

16. The prices of rice are_

a) Raising
b) Risen
c) Rising
d) Raised
Answer: Rising

17. The word 'precedence' means _

a) Example
b) Priority
c) Elderly
d) Case
Answer: Priority

18. Rizvi requested rini _ telephone to attend the meeting.

a) Over
b) Through
c) With
d) By
Answer: Over

19. He had written the book before he _

a) Retired
b) Had retired
c) Has retired
d) Will retired
Answer: Retired

20. Dhaka is becoming one of the _ cities in Asia.

a) More busy
b) Busy
c) Busiest
d) Most busiest
Answer: Busiest
Explanation: Busiest যা busy adjective এর সঠিক superlative from.

We hope English these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report