Exams Study Jobs Teachers Shop

English Preparation - 3

English Lesson 20 Questions By University of Rajshahi

English Preparation - 3 For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. SOS stands for --

a) Screen Of Shots
b) Sound Of Sea
c) Smile on Survey
d) Son of Samson
Answer: Sound Of Sea

2. ECNEC =

a) Economic Committee National
b) Executive Committee for National Economic Council
c) Economy on Electric
d) Excutive Committee for Council
Answer: Executive Committee for National Economic Council

3. He will suffer ---- his bad habits

a) Without
b) for
c) In
d) at
Answer: for

4. He is trembling --- fear

a) Of
b) with
c) in
d) at
Answer: with

5. My uncle died --- cholera.

a) in
b) of
c) at
d) by
Answer: of

6. There is unity --- the boys

a) Of
b) among
c) With
d) on
Answer: among

7. the man was standing ---- a wall .

a) in
b) beside
c) at
d) on
Answer: beside

8. I cannot put up with such nonsense . Here putup with means -

a) Upto
b) tolerate
c) Within
d) ignore
Answer: tolerate

9. He blew out the match . Here blew out means -

a) Extinguished
b) caught up
c) None
d) passed
Answer: Extinguished

10. I used to travels frequently . Here frequently means -

a) Often
b) regularly
c) None
d) lightly
Answer: Often

11. ---- people can travel abroad

a) Few
b) very less
c) A few
d) Little
Answer: Few

12. He is rich but honest -- Complex from is

a) Rich or Honest
b) Although he is rich , he is honest
c) None
d) In spite of honesty he is rich
Answer: Although he is rich , he is honest

13. Which one is the correct word ?

a) Frecue
b) Spelling
c) None
d) Speling
Answer: Spelling

14. The feminine form of the word 'Author" -

a) Autocad
b) Authoress
c) Nonetheless
d) Authors
Answer: Authoress

15. This is the house ----- I want to buy

a) While
b) which
c) But
d) what
Answer: which

16. Slow and Steady ----- the race

a) wins
b) win
c) With
d) won
Answer: wins

17. RAM means-

a) Random Access Memory
b) Rajshahi American
c) None
d) very little
Answer: Random Access Memory

18. He has a taste ----- reading .

a) of
b) for
c) in
d) of
Answer: for

19. He is swimming ----- the current

a) against
b) above
c) What
d) for
Answer: against

20. IT means

a) Information Technology
b) Informal letter
c) Information Tech
d) None
Answer: Information Technology

We hope English Preparation - 3 these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report