Exams Study Jobs Teachers Shop

Antonym [model test -51]

English Lesson 20 Questions By AsoporiTech Monalisa Admission & Job Prep

Antonym [model test -51] For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. The opposite of 'arrogant' is-

a) meek
b) boring
c) proud
d) slim
Answer: meek

2. What is the antonym of the word 'unwilling'?

a) stupid
b) intentional
c) unintentional
d) clever
Answer: intentional

3. Find the antonym of the word 'yearn'-

a) desire
b) refuse
c) long
d) unite
Answer: refuse

4. The correct antonym of 'spurious' is-

a) cautious
b) fantastic
c) modest
d) genuine
Answer: genuine

5. The opposite of 'subsequent' is-

a) previous
b) later
c) early
d) frequent
Answer: previous

6. What is the antonym of 'antonym'?

a) synonym
b) opposition
c) different
d) animosity
Answer: synonym

7. The antonym of the word 'Eternal' is-

a) Permanent
b) Essential
c) Temporary
d) Unnecessary
Answer: Temporary

8. The antonym for 'Fertile' is-

a) Productive
b) Barren
c) Fruitful
d) Inventive
Answer: Barren

9. What is the antonym of 'abduct'?

a) Take away unlawfully
b) Kidnap
c) Restore
d) None of them
Answer: Restore

10. Find the appropriate antonym of 'Malice'-

a) Bitterness
b) Animosity
c) Malevolence
d) Kindness
Answer: Kindness

11. Choose the antonym of the word 'Notable' -

a) Considerable
b) Famous
c) Insignificant
d) Provocative
Answer: Insignificant

12. The antonym of 'pure' is-

a) hard
b) rough
c) adulterated
d) acute
Answer: adulterated

13. The antonym of the word 'sympathy' is-

a) empathy
b) feeling
c) hate
d) apathy
Answer: apathy

14. An antonym for 'modern' is-

a) outdated
b) ancient
c) past
d) medieval
Answer: ancient

15. What is antonym of 'acquaintance'?

a) Hostile
b) Indifferent
c) Ignorance
d) Familiar
Answer: Ignorance

16. The antonym of 'belittle' is-

a) despise
b) glorify
c) pacify
d) undermine
Answer: glorify

17. The antonym of 'recollect' is-

a) forget
b) misplace
c) compromise
d) settle
Answer: forget

18. Antonym of the term 'Parallelism' is-

a) Cruelty
b) Anxiety
c) Disparity
d) Coolness
Answer: Disparity

19. The antonym of the word 'Abandon' is-

a) Retain
b) Abdicate
c) Detain
d) Couture
Answer: Retain

20. The antonym of 'vulnerable' is-

a) defenceless
b) illiterate
c) poor
d) guarded
Answer: guarded

We hope Antonym [model test -51] these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report