Exams Study Jobs Teachers Shop

ইংরেজি

English Lesson 10 Questions By Job Preparation

ইংরেজি For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. He has been ill------ Monday last

a) As
b) Since
c) But
d) Than
Answer: Since

2. No animal is so big –– the blue whale.

a) As
b) For
c) From
d) Before
Answer: As

3. He talks as if he — everything

a) Have known
b) Had known
c) Knew
d) Has known
Answer: Knew

4. Twenty years------passed since my father died

a) Have
b) Had
c) Has
d) None
Answer: Have

5. It is many years since ----

a) I meet you
b) I met you
c) Had meet you
d) None
Answer: I met you

6. They arrived here after you ....

a) Left
b) Had left
c) Have left
d) None
Answer: Had left

7. I need some _____

a) Advice
b) Adviser
c) Advise
d) None
Answer: Advice

8. We arrived _____ the airport early

a) At
b) In
c) On
d) Of
Answer: At

9. The Synonym for panoramic is

a) Scenic
b) Limited
c) Narrow
d) None
Answer: Scenic

10. Which one is plural number....

a) Oxen
b) Vixen
c) Leaf
d) School
Answer: Oxen

We hope ইংরেজি these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report