Exams Post Study Jobs Leaderboard Shop

🔰 জব সলিউশন মডেল টেস্ট -১ (পরীক্ষকঃ সাগর হোসেন) 🔰

Multiple Subjects 10 Questions By প্রতিদিন পড়া প্রতিদিন পরীক্ষা

🔰 জব সলিউশন মডেল টেস্ট -১ (পরীক্ষকঃ সাগর হোসেন) 🔰 For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. One should be careful about ---- duty.

a) his

b) her

c) one's

d) the

Answer: one's

2. ৮ টি প‍্যান্টের বিক্রয়মূল্য ১০টি প‍্যান্টের ক্রয়মূল‍্যের সমান হলে শতকরা লাভ কত?

a) ৩০%

b) ২৫%

c) ২০%

d) ১৫%

Answer: ২৫%

3. কোনটি দ্বন্দ্ব সমাসের উদাহরণ?

a) দম্পতি

b) মহাবীর

c) নিটোল

d) প্রতিদান

Answer: দম্পতি

4. কোনটি Abstract noun?

a) Grand

b) Infant

c) Agency

d) Anxious

Answer: Agency

5. কোনটি Reflexive pronoun?

a) He

b) Who

c) Each

d) Myself

Answer: Myself

6. একটি সুষম বহুভুজের একটি অন্তঃকোণের পরিমাণ ১৪০° হলে, বহুভুজটির বাহুর সংখ্যা কত?

a)

b)

c) ১০

d) ১২

Answer:

7. 'বিশ্ব পরিবেশ দিবস' কোন তারিখে পালিত হয়?

a) ৫ এপ্রিল

b) ৫ মে

c) ৫ জুন

d) ৫ জুলাই

Answer: ৫ জুন

8. কম্পিউটারের মেমরি কত ভাগে ভাগ করা হয়েছে?

a)

b)

c)

d)

Answer:

9. সৌরজগতের সবচেয়ে বড় গ্রহ কোনটি?

a) বৃহস্পতি

b) শনি

c) মঙ্গল

d) বুধ

Answer: বৃহস্পতি

10. ইখতিয়ার উদ্দিন মোহাম্মদ বখতিয়ার খলজি কত সালে বাংলা জয় করেন?

a) ১২০৮

b) ১২০৬

c) ১২০৫

d) ১২০৪

Answer: ১২০৪

We hope 🔰 জব সলিউশন মডেল টেস্ট -১ (পরীক্ষকঃ সাগর হোসেন) 🔰 these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report

Disha

Disha

Online · instant answers

Disha

I'm Disha 👋

I guide you around Asopori. Ask in English or Banglish — however you like.

Disha