Exams Study Jobs Teachers Shop

ইংরেজি সাহিত্য মিনি এক্সাম (স্কোর কমেন্টে জানাবেন)

NTRCA Exam 10 Questions By সকল চাকরির পূর্ণাঙ্গ প্রস্তুতি ও ফ্রি পরীক্ষা

ইংরেজি সাহিত্য মিনি এক্সাম (স্কোর কমেন্টে জানাবেন) For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. The poet of beauty is ---?

a) Wordsworth
b) Keats
c) Milton
d) Eliot
Answer: Keats

2. Who is the author of 'A Farewell to Arms'?

a) John Milton
b) Plato
c) Ernest Hemingway
d) T.S. Eliot
Answer: Ernest Hemingway

3. What is an epic?

a) A novel
b) A long poem
c) A long prose composition
d) A romance
Answer: A long poem

4. The book 'Tresure Island' is by ---?

a) Stevenson
b) James Joyce
c) Arthur Miler
d) Homer
Answer: Stevenson

5. Shakespeare is known mostly for his ---?

a) Poetry
b) Films
c) Novels
d) Drama
Answer: Drama

6. 'The Tale of Two Cities' is written by ---?

a) George Eliot
b) Charles Dickens
c) Jane Austen
d) Thomas Hardy
Answer: Charles Dickens

7. Who wrote 'Beauty is truth, truth is beauty'?

a) Keats
b) Shakespeare
c) Eliot
d) Wordsworth
Answer: Keats

8. 'Patriotism' কবিতাটির রচয়িতা কে?

a) Robert Browning
b) Sir Walter Scott
c) William Wordsworth
d) William Shakespeare
Answer: Sir Walter Scott

9. 'Good Earth' উপন‍্যাসটির রচয়িতা কে?

a) H.G. Wells
b) Mark Twain
c) Charles Dickens
d) Pearl S. Buck
Answer: Pearl S. Buck

10. 'A Passage to India' এর রচয়িতা কে?

a) Oscar Wilde
b) Johnson
c) E.M Forster
d) Shakespeare
Answer: E.M Forster

We hope ইংরেজি সাহিত্য মিনি এক্সাম (স্কোর কমেন্টে জানাবেন) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report