Exams Study Jobs Teachers Shop

প্রাথমিক শিক্ষক নিয়োগ ইংরেজি মডেল টেস্ট ০২

Primary Exam 15 Questions By সাধারণ জ্ঞান 0.78

প্রাথমিক শিক্ষক নিয়োগ ইংরেজি মডেল টেস্ট ০২ For those studying or preparing for, this page contains 15 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. He lives ......... Comfortable life.

a) none of them
b) An
c) The
d) A
Answer: A

2. He is..... European.

a) a
b) an
c) none of them
d) the
Answer: a

3. I saw....... beggar.

a) an one -eyed
b) an one - eye
c) a one - eye
d) a one - eyed
Answer: a one - eyed

4. ........... English speak English.

a) Only
b) A
c) An
d) The
Answer: The

5. Honesty is.......best policy.

a) The
b) an
c) A
d) None
Answer: The

6. He prefers..... European country for spending his vacation?

a) The
b) an
c) a
d) None
Answer: a

7. Which on of the following words is not plural?

a) Men
b) Feet
c) Lice
d) News
Answer: News

8. Which one the singular of leaves?

a) Leafe
b) Leaf
c) Leav
d) Leave
Answer: Leaf

9. Plural of the word "knife " is...

a) knifes
b) Kniveses
c) Knives
d) Knifeess
Answer: Knives

10. Which one is a plural number?

a) Cactus
b) Diagnosis
c) Foci
d) Gooes
Answer: Foci

11. The plural form of "ox "

a) Oxes
b) Oxen
c) Oxis
d) Bullock
Answer: Oxen

12. Which one is a compound noun?

a) Comprehension
b) Hair - brush
c) Holiday
d) Entertainment
Answer: Hair - brush

13. Feminine gender of "cock' is..

a) Cocks
b) Hen
c) Crow
d) He- cocks
Answer: Hen

14. The plural from of " sheep"is

a) Sheeps
b) sheepes
c) Sheep
d) Sheepses
Answer: Sheep

15. "The French " refers to.....

a) The French people
b) The French language
c) The French manners
d) The French society
Answer: The French people

We hope প্রাথমিক শিক্ষক নিয়োগ ইংরেজি মডেল টেস্ট ০২ these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report