Exams Study Jobs Teachers Shop

মিমি জব সলিউশন

Primary Exam 10 Questions By Job Preparation

মিমি জব সলিউশন For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. কোন ভিটামিনের অভাবে রিকেটস রোগ হয়?

a) ভিটামিন বি
b) ভিটামিন এ
c) ভিটামিন ডি
d) ভিটামিন ই
Answer: ভিটামিন ডি

2. My friend is good _____ English

a) In
b) At
c) For
d) From
Answer: At

3. কোন ভিটামিনের অভাবে রক্তশূন্যতা হয়?

a) ভিটামিন এ
b) ভিটামিন ই
c) ভিটামিন বি
d) ভিটামিন বি ১২
Answer: ভিটামিন বি ১২

4. ফ্যামিলি কার্ড পাওয়া প্রথম ব্যক্তি কে?

a) পারভীন বেগম
b) সুরিয়া খান
c) সালমা আক্তার
d) মরিয়ম আফিজা
Answer: পারভীন বেগম

5. চা পাতায় কোন ভিটামিন থাকে?

a) ভিটামিন-এ
b) ভিটামিন বি
c) ভিটামিন বি কমপ্লেক্স
d) ভিটামিন ডি
Answer: ভিটামিন বি কমপ্লেক্স

6. SDG লক্ষ্যমাত্রা কতদিনের মধ্যে অর্জন করতে হবে?

a) ২০২৬
b) ২০৩০
c) ২০৩৬
d) ২০৫০
Answer: ২০৩০

7. মেঘনাদবধ কাব্য প্রকাশিত হয় কত সালে?

a) ১৮৬১
b) ১৮৬২
c) ১৮৬৫
d) ১৮৭০
Answer: ১৮৬১

8. ভূমধ্যসাগর ও আটলান্টিক মহাসাগরের মধ্যে কোন প্রণালী অবস্থিত?

a) হরমুজ প্রণালী
b) মালাক্কা প্রণালী
c) জিব্রাল্টার প্রণালী
d) বসফরাস প্রণালী
Answer: জিব্রাল্টার প্রণালী

9. ১০০০৮ সংখ্যাটির কয়টি ভাজক আছে?

a) ২৮ টি
b) ৩০ টি
c) ৩২ টি
d) ৩৫ টি
Answer: ৩০ টি

10. এক কিলোগ্রাম সমান কত =?

a) ২.২০ পাউন্ড
b) ২.৩০ পাউন্ড
c) ২.৪৫ পাউন্ড
d) কোনটিই নয়
Answer: ২.২০ পাউন্ড

We hope মিমি জব সলিউশন these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report