Exams Study Jobs Teachers Shop

প্রাথমিক শিক্ষক নিয়োগ ইংরেজি মডেল টেস্ট ০১

Primary Exam 20 Questions By সাধারণ জ্ঞান 0.78

প্রাথমিক শিক্ষক নিয়োগ ইংরেজি মডেল টেস্ট ০১ For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. " Please write to me at the above address.The word "above " in this sentence in a/an.....

a) noun
b) adjective
c) pronoun
d) adverb
Answer: adjective

2. A 'retired' officer lives next door.

a) Gerund
b) adverb
c) preposition
d) Participle
Answer: Participle

3. Who,Which, What are....

a) Demonstrative Pronoun
b) Relative pronoun
c) Reflexive pronoun
d) Indefinite pronoun
Answer: Relative pronoun

4. A rolling stone gathers no moss. What 'rolling' is?

a) Gerund
b) Verbal noun
c) Participle
d) Adjective
Answer: Adjective

5. Which on of the following words is not plural?

a) Men
b) Feet
c) Lice
d) News
Answer: News

6. The Feminine of "Ram" is...

a) Ewe
b) Hind
c) Mare
d) Sow
Answer: Ewe

7. The plural of 'Fez' is.....

a) Fez
b) Fezees
c) Feezes
d) Fezes
Answer: Fezes

8. 'Frequency' is...

a) Noun
b) Adverb
c) Verb
d) Adjective
Answer: Noun

9. নিচের কোনটি Personal pronoun?

a) Any
b) This
c) You
d) Who
Answer: You

10. কোনটি Collective None?

a) Library
b) Month
c) Boy
d) Books
Answer: Library

11. He has done no 'wrong'.

a) Pronoun
b) adverb
c) adjective
d) noun
Answer: noun

12. I spent.......... With the patient.

a) Some time
b) sometimes
c) Some times
d) Sometime
Answer: Some time

13. There is..........milk in the glass.

a) a big amout
b) Much
c) Small
d) a little
Answer: a little

14. Singular form of 'data' is?

a) Dat
b) Datas
c) None
d) Datum
Answer: Datum

15. "Honesty" is the best policy.

a) Proper noun
b) Common noun
c) Collective noun
d) Abstract noun
Answer: Abstract noun

16. Still waters run deep.এখানে "Still" শব্দটি ----

a) Noun
b) Pronoun
c) Adjective
d) adverb
Answer: Adjective

17. Anita is a good girl. বাক্য"girl" শব্দটি.....

a) Proper noun
b) Common noun
c) Collective noun
d) Material
Answer: Common noun

18. This necklace is made of gold বাক্যে "Gold শব্দটি---

a) Proper noun
b) Common noun
c) Collective noun
d) Material noun
Answer: Material noun

19. Which one os conjunction?

a) Or
b) Very
c) out
d) for
Answer: Or

20. কোনটি Abstract Noun?

a) Man
b) jury
c) Long
d) Height
Answer: Height

We hope প্রাথমিক শিক্ষক নিয়োগ ইংরেজি মডেল টেস্ট ০১ these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report