Exams Study Jobs Teachers Shop

synonym

English Lesson 30 Questions By Glory School and College

synonym For those studying or preparing for, this page contains 30 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. obese

a) very fat
b) ugly
c) tardy
d) obnoxious
Answer: very fat

2. Ruminant

a) cud-chewing animal
b) soup
c) gossip
d) noise maker
Answer: cud-chewing animal

3. brochure

a) opening
b) pamphlet
c) bureau
d) censor
Answer: pamphlet

4. efface

a) improve
b) exhaust
c) rub out
d) cut out
Answer: rub out

5. imbibe

a) to learn
b) to tinge
c) to drink
d) to aquire
Answer: to drink

6. intrepid

a) arrogant
b) belligerent
c) questioning
d) fearless
Answer: fearless

7. mischievous

a) vicious
b) kind
c) serious
d) well behaved
Answer: vicious

8. remember

a) call up
b) memory
c) forget
d) recollect
Answer: recollect

9. sacred

a) secular
b) evil
c) profane
d) divine
Answer: divine

10. apartheid

a) apart
b) distance
c) discrimination
d) dialogue
Answer: discrimination

11. fictitious

a) full of facts
b) factual
c) artificial
d) true
Answer: artificial

12. camouflage

a) disguise
b) difficult
c) heavy
d) dangerous
Answer: disguise

13. dormant

a) favour
b) very active
c) inactive
d) dishonest
Answer: inactive

14. nota bene

a) for example
b) not sure
c) next page
d) mark well
Answer: mark well

15. spendthrift

a) wasteful
b) vague
c) increase
d) adept
Answer: wasteful

16. repeal

a) start
b) cancel
c) begin
d) push
Answer: cancel

17. dexterous

a) skillful
b) dangerous
c) prosperous
d) harmful
Answer: skillful

18. vanity

a) epic
b) rebirth
c) pride
d) honest
Answer: pride

19. malice

a) thrust
b) toughness
c) seriousness
d) animosity
Answer: animosity

20. bona fide

a) genuine
b) sufficient
c) definite
d) corpse
Answer: genuine

21. judicious

a) rigid
b) unstable
c) sensible
d) careless
Answer: sensible

22. magnificent

a) splendid
b) conform
c) eager
d) sane
Answer: splendid

23. Demise

a) birth
b) death
c) daring
d) lavish
Answer: death

24. menacing

a) pompous
b) sagacity
c) likeness
d) threatening
Answer: threatening

25. dictionary

a) advice
b) lexicon
c) extreme
d) aversion
Answer: lexicon

26. sticky

a) adhesive
b) remedial
c) profitable
d) crippled
Answer: adhesive

27. heckle

a) giggle
b) remedial
c) disrupt
d) sensible
Answer: disrupt

28. innate

a) inherent
b) disrupt
c) sufficient
d) scorn
Answer: inherent

29. franchise

a) rigid
b) eager
c) genuine
d) suffrage
Answer: suffrage

30. morose

a) depressed
b) abundance
c) debacle
d) offence
Answer: depressed

We hope synonym these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report