Exams Study Jobs Teachers Shop

Largest & Smallest part of body

Technical Studies 15 Questions By Bangladesh Medical University

Largest & Smallest part of body For those studying or preparing for, this page contains 15 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Which is the largest organ of the human body?

a) Skin
b) Liver
c) Brain
d) Intestine
Answer: Skin

2. Which is the largest gland of the human body?

a) Spleen
b) Skin
c) Liver
d) Thyroid
Answer: Liver

3. Which is the largest artery of the human body?

a) Pulmonary
b) Carotid
c) Femoral
d) Aorta
Answer: Aorta

4. Which of the following is the largest cell in the human body?

a) Neurons
b) Ovum
c) Sperm
d) RBC
Answer: Ovum

5. Which of the following is the smallest cell in the human body?

a) Ovum
b) Sperm
c) RBC
d) WBC
Answer: Sperm

6. Which is the largest bone in the human body?

a) Humerus
b) Femur
c) Radius
d) Tibia
Answer: Femur

7. Which is the smallest bone in the human body?

a) Stapes
b) Malleus
c) Incus
d) Fibula
Answer: Stapes

8. Which is the strongest bone in the human body?

a) Humerus
b) Vertebrae
c) Femur
d) Sternum
Answer: Femur

9. Which is the largest lymphatic organ in human body?

a) Spleen
b) Thymus
c) Tonsil
d) Lymph node
Answer: Spleen

10. Which is the largest endocrine gland in the human body?

a) Thyroid
b) Pancreas
c) Adrenal
d) Ovary
Answer: Thyroid

11. Which is the smallest endocrine gland in the human body?

a) Pituitary
b) Testis
c) Ovary
d) Pineal
Answer: Pineal

12. Smallest muscle-

a) Masseter
b) Sartorius
c) Stapedius (middle ear)
d) Orbicularis oculi
Answer: Stapedius (middle ear)

13. Which is the longest nerve in the human body?

a) Femoral
b) Median
c) Facial
d) Sciatic
Answer: Sciatic

14. Largest WBC cell is-

a) Neutrophill
b) Basophill
c) Monocyte
d) Lymphocyte
Answer: Monocyte

15. Smallest WBC cell is-

a) Neutrophill
b) Basophill
c) Monocyte
d) Lymphocyte
Answer: Lymphocyte

We hope Largest & Smallest part of body these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report