Exams Study Jobs Teachers Shop

Noun exam no 01

Admission Test 10 Questions By Dhaka University

Noun exam no 01 For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. What is noun?

a) Beautiful
b) Pronoun
c) Honest
d) Lie
Answer: Pronoun

2. What is noun?

a) Pen
b) Run
c) Walk
d) Water
Answer: Pen

3. What is common noun?

a) Honest
b) Book
c) Mutton
d) Iron
Answer: Book

4. Collective noun

a) Army
b) Feel
c) Hean
d) Pin
Answer: Army

5. Abstract noun

a) Fan
b) Watch
c) Padma
d) Kindness
Answer: Kindness

6. Proper noun indicates

a) Small letter
b) Mixed letter
c) Capital letter
d) Origin of word
Answer: Capital letter

7. Iron is ---

a) Proper
b) Material
c) Abstract
d) Pronoun
Answer: Material

8. Crowd refers

a) Common
b) Proper
c) Collective
d) Abstract
Answer: Collective

9. Noun refers

a) Action
b) Verb
c) Pronoun
d) Name
Answer: Name

10. Noun in Bangla

a) সর্বনাম
b) বিশেষণ
c) ক্রিয়া
d) বিশেষ্য
Answer: বিশেষ্য

We hope Noun exam no 01 these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report