Exams Study Jobs Teachers Shop

Model Test 08 ( Bank job preliminary English) prepared by Mostafa Kamal Sir ( 01705776685 WhatsApp SMS)

Bank Exam 20 Questions By Pathway Tutorial

Model Test 08 ( Bank job preliminary English) prepared by Mostafa Kamal Sir ( 01705776685 WhatsApp SMS) For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. 1 She usually---- the baby down for sleep at this time. Fill in the blank with right option.

a) (a) lies
b) (b) lied
c) (c) lay
d) (d) lays
Answer: (d) lays

2. We were late for class by 30 minutes because of heavy traffic jam on the way the day before yesterday. By the time we reached class, our class -------

a) has already been started
b) was already being started
c) had already been started
d) would have already been started
Answer: had already been started

3. The man---- down silently and----his

a) food.
b) (a) sits, took
c) (b) sat, take
d) (c) sat, had taken
Answer: (c) sat, had taken

4. The poet --- a bird with attention for ten minutes.

a) sees
b) is seeing
c) has been seeing
d) has seen
Answer: has seen

5. By the end of next March, BCS preliminary examination --------

a) will hold
b) will be held
c) will have held
d) will have been held
Answer: will have been held

6. The fishermen will continue to catch fish in the deep sea until the sun -----

a) will rise
b) will have risen
c) rises
d) rising
Answer: rises

7. The post corona world -------

a) has been greatly changed
b) is greatly changed
c) has greatly changed
d) was greatly changed
Answer: has greatly changed

8. -- he come to your help whenever you call for?

a) Is
b) Does
c) Did
d) Was
Answer: Does

9. I -------- him in my hometown earlier ; he ------ surely a newcomer.

a) have not seen, is
b) did not see, was
c) had not seen, is
d) do not see, has been
Answer: have not seen, is

10. The price of daily essential commodities has --- very recently.

a) raised
b) risen
c) been increased
d) had grown
Answer: risen

11. Choose the pair that best expresses the relationship similar to the first pair (Q 11-12). Antenna: Signal

a) (a) Net : Fish
b) (b) Bread : Food
c) (c) Story : Reporter
d) (d) TV : Sound
Answer: (a) Net : Fish

12. Little : Big

a) (a) Easy : Simple
b) (b) Quite : Serene
c) (c) Good : Better
d) (d) Tinny : Huge
Answer: (d) Tinny : Huge

13. Lucky is to fortune as weak is to ----.

a) (a) humble
b) (b) obsolete
c) (c) legitimate
d) (d) fragile
Answer: (d) fragile

14. The invigilator made us--- our identity card at the test center.

a) (a) showing
b) (b) show
c) (c) showed
d) (d) to show
Answer: (b) show

15. For an investor who--- money, silver or bond are good options.

a) (a) has so little
b) (b) has very little
c) (c) has so few
d) (d) has very few
Answer: (b) has very little

16. One should be careful about--- duty.

a) (a) his
b) (b) her
c) (c) one's
d) the
Answer: (c) one's
Explanation: 18. While you---- in the garden, someone arrived at home. (a) were working (b) had worked (c) work (d) will work

17. We would not mind----.

a) (a) wait
b) (b) to waiting
c) (c) to have waited
d) (d) waiting
Answer: (d) waiting

18. Plagiarism is----

a) (a) the art of writing
b) (b) the science of human thoughts and reading minds
c) (c) the art of politics
d) (d) stealing someone else’s ideas and passing them off as one’s own
Answer: (d) stealing someone else’s ideas and passing them off as one’s own

19. . ---- of this room will be sold.

a) (a) The possession
b) (b) The position
c) (c) Position
d) (d) A possession
Answer: (a) The possession

20. While you---- in the garden, someone arrived at home.

a) (a) were working
b) (b) had worked
c) (c) work
d) (d) will work
Answer: (a) were working

We hope Model Test 08 ( Bank job preliminary English) prepared by Mostafa Kamal Sir ( 01705776685 WhatsApp SMS) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report