Exams Study Jobs Teachers Shop

English( noun)

Bank Exam 20 Questions By Kindergarten school

English( noun) For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. The noun form of 'approve' is-

a) Approof
b) Approveness
c) Approvally
d) Approval
Answer: Approval

2. They tell us a tale about a tail.The word 'tale' is-

a) Noun
b) Verb
c) Adjective
d) Adverb
Answer: Noun

3. The noun form of 'broad'is-

a) Broadly
b) Breath
c) Broaden
d) Breadth
Answer: Breadth

4. The noun form of 'endure ' is-

a) Endurance
b) Endurement
c) Endur6
d) Endurable
Answer: Endurance

5. Which one is a abstract noun?

a) Armies
b) Father
c) justices
d) Piece
Answer: justices

6. 'Beauty is truth.'Here'Beauty' is-

a) An uncountable noun
b) An abstract noun
c) A common noun
d) A collective nonn
Answer: An abstract noun

7. Which one is a compound noun?

a) Headmaster
b) Information
c) Friday
d) Examination
Answer: Headmaster

8. Noun form of 'free' is-

a) Freeness
b) Freely
c) Freedom
d) Freedomness
Answer: Freedom

9. Lovely comes here regularly. Lovely is-

a) Noun
b) Pronoun
c) Adjective
d) Adverb
Answer: Noun

10. Which one is a compound noun?

a) Comprehensive
b) Holiday
c) Entertainment
d) Hairbrush
Answer: Hairbrush

11. What is the noun form of 'beautiful '?

a) Beauty
b) Beautify
c) Beautifully
d) Beauteous
Answer: Beauty

12. He is a Justice of the High Court. Here 'Justice 'is-

a) Abstract noun
b) Material noun
c) Proper noun
d) Common noun
Answer: Common noun

13. Which one is not an uncountable noun?

a) Table
b) Luggagr
c) Leisure
d) Poverty
Answer: Table

14. Which one is a proper noun?

a) armies
b) families
c) honesty
d) Fortune
Answer: Fortune

15. Kindness is-

a) Noun
b) Adjective
c) Adverb
d) Preposition
Answer: Noun

16. Which one is a collective noun?

a) Country
b) Freedom
c) Committee
d) Friendship
Answer: Committee

17. Walking is a good exercise. Here walking is-

a) Gerund
b) Verb
c) Adverb
d) Noun
Answer: Noun

18. Weather is

a) Countable noun
b) Abstract noun
c) Uncountable noun
d) Proper noun
Answer: Uncountable noun

19. The water of this pond is pure

a) Proper noun
b) Common noun
c) Collective noun
d) Material noun
Answer: Common noun

20. Check the beast in you. Here beast is-

a) Common noun
b) Proper noun
c) Compound noun
d) Abstract noun
Answer: Abstract noun

We hope English( noun) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report