Exams Study Jobs Teachers Shop

BCS English 42 and 43

BCS Exam 10 Questions By Rajshahi Polytechnic Institute

BCS English 42 and 43 For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Who is not Irish Writer?

a) Oscar wide
b) James joyce
c) jonathan swift
d) D.H. Lawrence
Answer: D.H. Lawrence

2. Where is the setting of the play "Hamlet"?

a) England
b) Italy
c) France
d) Denmark
Answer: Denmark

3. A herd of cattle is passing

a) adverb
b) adjective
c) collective noun
d) abstract noun
Answer: collective noun

4. Which gender is the word " orphan"

a) neuter
b) feminine
c) common
d) masculine
Answer: common

5. change the voice: Nobody trusts a traitor

a) A traitor is trusted
b) A traitor should not be trusted
c) Everybody hates a traitor
d) A traitor is not trusted by anybody
Answer: A traitor is not trusted by anybody

6. September on the Jessore Road" is written by :

a) Madhhusudan dutt
b) Allen Ginsberg
c) Kaiser huq
d) Vikram seth
Answer: Allen Ginsberg

7. Liza had given me two :

a) pair of jean
b) pairs of jean
c) pair of jeans
d) pairs and jeans
Answer: pairs and jeans

8. what is meaning of musk

a) a form of drama
b) a face of cover
c) a substance used in making perfume
d) a disguise
Answer: a substance used in making perfume

9. Identify the word that remains same in plural form :

a) deer
b) horse
c) elephant
d) tiger
Answer: deer

10. To doctor an animal means

a) to treat it
b) to sterilize it
c) to poison it
d) to cure it
Answer: to sterilize it

We hope BCS English 42 and 43 these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report