Exams Study Jobs Teachers Shop

English Grammer

BCS Exam 10 Questions By Lalmonirhat Government College

English Grammer For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Write the superlative degree of 'good'?

a) Better
b) Worst
c) Best
d) Immune
Answer: Best

2. Which one is superlative degree?

a) worst
b) farther
c) better
d) worse
Answer: worst

3. The verb of " Strength" is -

a) strengthen
b) strong
c) stronger
d) strengthening
Answer: strengthen

4. Ver form of the word "women"?

a) womanly
b) womanish
c) womanify
d) womanize
Answer: womanize

5. The word 'popularize' is-

a) Adjective
b) Verb
c) Noun
d) Adverb
Answer: Verb

6. Noun form of 'guilty' is-

a) Guilt
b) Guiltness
c) Guilting
d) Guiltys
Answer: Guilt

7. Which of the following is a verb?

a) Occupation
b) Vary
c) Hatred
d) Instutions
Answer: Vary

8. which one is a verb?

a) Presumption
b) Presumptive
c) Presumpuous
d) Presume
Answer: Presume

9. The adjective form of the word 'study' is -

a) study
b) studily
c) Stupidity
d) Studious
Answer: Studious

10. The verb form of ' Politics ' is-

a) political
b) politically
c) politicize
d) policy
Answer: politicize

We hope English Grammer these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report