Exams Study Jobs Teachers Shop

Fill in the blanks (Preposition & Appropriate Preposition ভিত্তিক)।

BCS Exam 20 Questions By AsoporiTech Mentor Mehjabin - HSTU

Fill in the blanks (Preposition & Appropriate Preposition ভিত্তিক)। For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. He is senior ______ me by two years.

a) than
b) to
c) of
d) from
Answer: to

2. The man was accused ______ theft.

a) with
b) for
c) of
d) about
Answer: of

3. She has no taste ______ music.

a) for
b) in
c) with
d) at
Answer: for

4. You should abstain ______ smoking.

a) to
b) from
c) for
d) against
Answer: from

5. He is blind ______ his son's faults.

a) with
b) to
c) of
d) for
Answer: to

6. The teacher was angry ______ me for my misconduct.

a) with
b) at
c) to
d) for
Answer: with

7. He died ______ overeating.

a) of
b) by
c) from
d) for
Answer: from

8. Success depends ______ hard work.

a) on
b) at
c) for
d) with
Answer: on

9. He is proficient ______ English.

a) at
b) in
c) with
d) for
Answer: in

10. The hard-working man is destined ______ success.

a) for
b) to
c) at
d) with
Answer: to

11. He prefers milk ______ tea.

a) than
b) to
c) over
d) for
Answer: to

12. The dynamic leader is popular ______ his followers.

a) with
b) by
c) among
d) to
Answer: with

13. Good health is conducive ______ happiness.

a) for
b) to
c) with
d) of
Answer: to

14. He burst ______ tears at the sad news.

a) into
b) out
c) with
d) through
Answer: into

15. The tree has been cured ______ the disease.

a) off
b) from
c) of
d) with
Answer: from

16. We should abide ______ the rules of the institution.

a) with
b) by
c) in
d) to
Answer: by

17. The path is beset ______ difficulties.

a) with
b) by
c) of
d) to
Answer: with

18. I am not envious ______ his success.

a) for
b) of
c) with
d) at
Answer: of

19. The headmaster presided ______ the meeting.

a) on
b) over
c) at
d) for
Answer: over

20. The secret was disclosed ______ him.

a) with
b) to
c) by
d) from
Answer: to

We hope Fill in the blanks (Preposition & Appropriate Preposition ভিত্তিক)। these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report