Exams Study Jobs Teachers Shop

academic

Class 7 (Seven) 15 Questions By Dhaka international university

academic For those studying or preparing for, this page contains 15 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. During which age did fortune seeker come from Turkey, Iran, Iraq?

a) the middle age
b) the stone age
c) the primitive age
d) the moderrn age
Answer: the middle age

2. what is the basic teaching of all religions?

a) intolerance
b) violence
c) peace and harmony
d) envy
Answer: peace and harmony

3. which country was known as a big village?

a) Bangladesh
b) Malaysia
c) China
d) Japan
Answer: Bangladesh

4. rural life is chiefly oriented with?

a) working
b) reading
c) singing
d) agriculture
Answer: agriculture

5. rural culture is of Bangladesh is divided into how many patterns?

a) 2
b) 4
c) 6
d) 8
Answer: 2

6. what was the communication means during the monsoon in villages?

a) rickshaws
b) boat
c) van
d) palki
Answer: boat

7. gaye holud is a part of which culture?

a) urban culture
b) rural culture
c) folk culture
d) religious
Answer: folk culture

8. what is the modern trend of traditional village fairs?

a) folk music
b) folk opera
c) folk dance
d) folk festival
Answer: folk festival

9. In Bangladesh, folk games, folk food and folk medicine are examples of folk cultural----

a) materialistic elements
b) worldly elements
c) spiritual elements
d) celestials elements
Answer: materialistic elements

10. The celebrations of Sohrai, Baha, and Paska porob are related to---

a) the Garos
b) the Santals
c) the Orans
d) the Tripura
Answer: the Santals

11. the Oran's new year starts with which month?

a) falgun
b) boishakh
c) ashar
d) magh
Answer: falgun

12. which is ever present in customs, social rites, and everyday life of the ethnic people?

a) happiness
b) quarrel
c) nature
d) fire
Answer: nature

13. the khasias and monipuris live in---

a) dhaka zone
b) rajshahi zone
c) sylhet zone
d) cumilla zone
Answer: sylhet zone

14. what is forbidden during religious festivals of the monipuri?

a) beef
b) fish
c) vegetables
d) mutton
Answer: fish

15. Bhadro is special only to eat cakes and pies for--

a) the eastern people
b) the western people
c) the oraon people
d) the rakhain people
Answer: the oraon people

We hope academic these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report