Exams Study Jobs Teachers Shop

Academic

Class 7 (Seven) 10 Questions By Dhaka international university

Academic For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Which is the first place for the growth of a child?

a) Family
b) society
c) School
d) Homeland
Answer: Family

2. which emotions are keys to a family

a) Affection
b) Hatred
c) Jealousy
d) Envy
Answer: Affection

3. How many types of family?

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
Answer: 2

4. Why the urban family pattern is chiefly nuclear?

a) due to lack of family member
b) due to limited income
c) due to family dispute
d) agricultural change
Answer: due to limited income

5. where is the number of joint families more in Bangladesh?

a) urban areas
b) hilly areas
c) riversides
d) rural areas
Answer: rural areas

6. what has caused the breakdown of the joint families?

a) change is society
b) change in education system
c) change in values
d) change in profession
Answer: change in profession

7. which differentiates the families of Bangladesh?

a) rural and urban areas
b) urban infrastructure
c) rural infrastructure
d) religious regulation
Answer: rural and urban areas

8. where does the interpersonal relationship of a child form?

a) nuclear family
b) extended family
c) joint family
d) group family
Answer: joint family

9. why is the family not playing the role in education as before?

a) change in family values
b) as parents cannot give enough time to children
c) change in technology
d) as other institutions have taken up the responsibilities
Answer: as other institutions have taken up the responsibilities

10. what is needed by proper socialization process of a child?

a) luxurious lifestyle
b) healthy family environment
c) indisciplined environment
d) aesthetic home environment
Answer: healthy family environment

We hope Academic these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report