Exams Study Jobs Teachers Shop

Indian current affairs.

Current Affairs 10 Questions By RS Study

Indian current affairs. For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Who is the current president of India?

a) Droupati Murmu
b) Ramnath kevind
c) Jagdeep Dhankar
d) Arvind Saini
Answer: Droupati Murmu

2. Whiche Indian space mission successfully demonstrated docking technology in 2025?

a) Chandrayaan-4
b) Gangayan
c) SpaDeX
d) Aditiya L-1
Answer: SpaDeX

3. Which city hosted the AI action summit attended by Indian in 2025?

a) New delhi
b) Paris
c) Jaipur
d) Nagpur
Answer: Paris

4. Who is the current prime minister of india?

a) Rahul Gandhi
b) Narendra Modi
c) Bankim chandra bose
d) Arvind kejriwal
Answer: Narendra Modi

5. Which Indian mission is aimed at sending astronauts into space?

a) Mangalayaan-2
b) Gangayaan
c) Chandrayaan-5
d) Sukrayaan
Answer: Gangayaan

6. Which country hosted the ICC Champions Trophy 2025?

a) India
b) Australia
c) Pakintan
d) England
Answer: England

7. Which Indian state launched the "Subhadra Yojana" for women's welfare

a) West Bengal
b) Odisa
c) Gujrat
d) Maharashtra
Answer: Odisa

8. The Indian Navy commissioned which indigenous stealth frigate in 2025?

a) INS Vikrant
b) INS Surat
c) INS Nilgiri
d) INS Arihant
Answer: INS Nilgiri

9. Which Indian city hosted the World Audio Visual & Entertainment Summit (WAVES) 2025?

a) Chennai
b) Bangalore
c) Mumbai
d) Hyderabad
Answer: Mumbai

10. Which Indian organization is responsible for conducting the Gaganyaan mission?

a) DRDO
b) ISRO
c) BARC
d) HAL
Answer: ISRO

We hope Indian current affairs. these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report