Exams Study Jobs Teachers Shop

English

Admission Test 12 Questions By Govt. Titumir College

English For those studying or preparing for, this page contains 12 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. The gourmet loves ____

a) Fashion
b) Action
c) Food
d) Films
Answer: Food

2. The man who follows his noise actually follows his ____

a) Passion
b) Rationality
c) Instinct
d) Memory
Answer: Instinct

3. A man with an irrationally fixed idea is called -----

a) An eccentric
b) A maniac
c) A manikin
d) A phobic
Answer: An eccentric

4. A clever man sweeps his family scandals under the ______

a) Ground
b) Floor
c) Capet
d) Grave-stone
Answer: Capet

5. Lachrymose nature means______

a) Lethargic
b) Prone to anger
c) Prone to tear
d) Energetic
Answer: Prone to tear

6. Select the pair in the following options which is set in opposition:

a) Pedant ---- Pedagogic
b) Humid ------ Arid
c) Erroneous ----- Faulty
d) Horrible ----- Horrendous
Answer: Humid ------ Arid

7. Detect where the adjective "public" is used in a derogatory sense:

a) Public Woman
b) Public house
c) Public servant
d) Public speech
Answer: Public Woman

8. It is usual nowadays to blow one's own _______ to impress others.

a) Band
b) Drum
c) Trumpet
d) Horn
Answer: Trumpet

9. The street in not properly ______

a) Enlightened
b) Illuminated
c) Illumed
d) Illumind
Answer: Illuminated

10. Select the pair in the following options which is set in opposition:

a) Doggish ----- Canine
b) Manly --- Virile
c) Divine ----- Infernal
d) Earthly ---- Terrestrial
Answer: Divine ----- Infernal

11. A man in the charge of farming and nurturing animals is called _____

a) A husbands man
b) A firm-manager
c) A ploughman
d) A farmer
Answer: A farmer

12. The _______ of the place attracts many ascetics.

a) Soundlessness
b) Quietude
c) Quietness
d) Silebce
Answer: Silebce

We hope English these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report