Exams Post Study Jobs Leaderboard Shop

English

English Lesson 20 Questions By Sonali Roy

English For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Who wrote the plays,' the tempest ' and the mid summer nisgt's dream?

a) Ben johnson

b) Christopher marlowe

c) John dryden

d) William shakespeare

Answer: William shakespeare

2. Who wrote the two famonus novel, 'david copperfield 'and 'the tale of two cities'?

a) Thomas hardy

b) Jane austen

c) George eliot

d) Charles dickens

Answer: Charles dickens

3. "I have a_that one day this nation will live out the teue meaning of its creed that all men are created equal."

a) Desire

b) Hope

c) Dream

d) Wise

Answer: Dream

4. "To be or not to be,that is the_''

a) Meaning

b) Question

c) Answer

d) Issue

Answer: Question

5. 'Into the _of death rode the six hundred.

a) City

b) Tunnel

c) Road

d) Valley

Answer: Valley

6. When one is 'progmatic'he is being_

a) Wasteful

b) Productive

c) Prachtical

d) Fussy

Answer: Prachtical

7. The bad news struck him like a bolt from the_

a) Sky

b) Heavens

c) Firmament

d) Blue

Answer: Blue

8. 'botany 'is to'plants'as'zoology'is to_

a) Flowers

b) Trees

c) Dear

d) Animals

Answer: Animals

9. 'Good'is to'bad''white'is to_

a) Dark

b) Black

c) Grey

d) Ebony

Answer: Black

10. 'Sky' is to 'bird' as 'water' is to_

a) Feather

b) Fish

c) Boat

d) Lotus

Answer: Fish

11. He watched the boat _down the river.

a) To float

b) Floating

c) Was floating

d) Had floated

Answer: Floating

12. He said that he _ the provious day.

a) Had come

b) Had come

c) Came

d) Arrived

Answer: Had come

13. Neither rini nor simi_qualified for the job.

a) Are

b) Is

c) Were

d) Had

Answer: Is

14. He said that he _be unable come.

a) Will

b) Shall

c) Should

d) Would

Answer: Would

15. They travelled to savar_

a) On foot

b) By walking

c) On their feet

d) By foot

Answer: On foot

16. I shall not _the examination this year.

a) Give

b) Appear at

c) Sit

d) Go for

Answer: Appear at

17. He had a _ headache.

a) Strong

b) Acute

c) Serious

d) Bad

Answer: Bad

18. Your conduct admits _ no excuse

a) To

b) For

c) Of

d) At

Answer: Of

19. Honey is_ sweet.

a) Very

b) Too much

c) Much too

d) Excessive

Answer: Very

20. I have not heard from him-

a) Long since

b) For a long time

c) Since long

d) For long

Answer: For long

We hope English these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report

Disha

Disha

Online · instant answers

Disha

I'm Disha 👋

I guide you around Asopori. Ask in English or Banglish — however you like.

Disha