Exams Study Jobs Teachers Shop

𝙀𝙣𝙜𝙡𝙞𝙨𝙝 𝙀𝙭𝙖𝙢 𝟬𝟮 -Imon sir's class 1-11 (MCQ Solve 1-300)

English Lesson 50 Questions By Mostafiz Nursing Care

𝙀𝙣𝙜𝙡𝙞𝙨𝙝 𝙀𝙭𝙖𝙢 𝟬𝟮 -Imon sir's class 1-11 (MCQ Solve 1-300) For those studying or preparing for, this page contains 50 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. কোনটি Abstract noun?

a) City
b) Boy
c) Obey
d) Humility
Answer: Humility

2. I love reading books and ___football.

a) to play
b) play
c) playing
d) to have played
Answer: playing

3. Last week I ___that book you wanted in a bookshop

a) came up
b) came across
c) came into
d) came by
Answer: came across

4. The plural form of "mouse" is-

a) Mouses
b) Mices
c) Mice
d) Mousse
Answer: Mice

5. Let's love the poor,.....?

a) Shall not we?
b) Shall we?
c) Shan't we?
d) None of these
Answer: Shall we?

6. Price for bicycles can run__tk,2000.

a) as high as
b) so high as
c) as high to
d) as high for
Answer: as high as

7. Choose the correct spelling.

a) commettee
b) Committe
c) Committee
d) Comittee
Answer: Committee

8. Give me all___this pen.

a) but
b) of
c) to
d) from
Answer: but

9. Choose the correct sentence....

a) Rich is not always happy
b) The rich is not always happy
c) The rich is not happy always
d) The rich are not always happy
Answer: The rich are not always happy

10. 'Syntax' means-

a) Manner of speech
b) Sentence building
c) Supplementary tax
d) Synchronizing
Answer: Sentence building

11. Which one is masculine gender?

a) Cow
b) Niece
c) Bee
d) Heir
Answer: Heir

12. Neither Rini nor Simi __ qualified for the job.

a) are
b) is
c) were
d) had
Answer: is

13. He ran with great speed.

a) Noun phrase
b) Adjective phrase
c) Adverb phrase
d) Participle phrase
Answer: Adverb phrase

14. Which is the verb form of the word "economy"?

a) economic
b) economical
c) economically
d) economize
Answer: economize

15. 'Who's that?' in the sentence "that" is a/an-

a) Pronoun
b) Conjunction
c) Adjective
d) Adverb
Answer: Pronoun

16. How many eggs have your hens__ this month?

a) lain
b) laid
c) lay
d) lied
Answer: laid

17. Which of the following sentence is correct?

a) You,he and I am present
b) He ,you and I am present
c) I,you and he are present
d) You,he and I are present
Answer: You,he and I are present

18. What part of speech substitutes for noun?

a) Verb
b) Pronoun
c) Conjunction
d) Noun
Answer: Pronoun

19. Choose the correct sentence?

a) I wish I were you
b) I wish I was you
c) I wish I am you
d) I wish I are you
Answer: I wish I were you

20. What is the time___your watch?

a) at
b) on
c) by
d) in
Answer: by

21. Tourists __ their reservations well in advance if they want to fly to Cox's Bazar

a) better to had get
b) had better to get
c) had better got
d) had better get
Answer: had better get

22. She told me his name after he___

a) left
b) had left
c) has left
d) has been leaving
Answer: had left

23. "Shut the door." The passive form-

a) The door is no be shut
b) The door may be shut
c) Let the door be shut
d) Let the door shut
Answer: Let the door be shut

24. Which of the following verbs changes its base form in past and past participle forms?

a) read
b) breed
c) spread
d) hurt
Answer: breed

25. I got my house ____.

a) have repaired
b) to be repaired
c) repaired
d) repairing
Answer: repaired

26. Had I the land_____.

a) I would set up a school
b) I would have set up a school
c) I will set up a school
d) I will have set up a school
Answer: I would set up a school

27. "Shakespeare is a playwrite." Here "playwrite" is used as-

a) Object
b) Subject
c) Adverb
d) Complement
Answer: Complement

28. I thought that ___ was the last one.

a) the most prettiest of all
b) the prettiest one of all
c) prettiest one of all
d) the prettiest one from all
Answer: the prettiest one of all

29. Where there is a will there is a way .Here "will" is-

a) Noun
b) A verb
c) An adjective
d) An adverb
Answer: Noun

30. "At a stretch" means-

a) irregularly
b) without break
c) decaying
d) long way
Answer: without break

31. What an excellent idea!(Make it assertive)

a) It is a very excellent idea
b) It is an excellent idea
c) It is a very good idea
d) It is excellent idea
Answer: It is a very excellent idea

32. Your conduct admits__ no excuse.

a) against
b) of
c) by
d) to
Answer: of

33. Everybody hates a liar.(Make it interrogative)

a) Who hates a liar?
b) Does everybody hates a liar?
c) Who does not hate a liar?
d) Who do not hates a liar?
Answer: Who does not hate a liar?

34. English translation of" অন্যের দোষ ধরা নয়"-

a) Do not catch a blame for other people
b) Do not false with others
c) Do not find other with your fault
d) Do not find faults with others
Answer: Do not find faults with others

35. She told that she___London next month

a) visited
b) will visit
c) had visited
d) would visit
Answer: would visit

36. Find out the correctly spelt word.

a) reminiscence
b) reminescence
c) remeniscence
d) remettance
Answer: reminiscence

37. What is the meaning of the word "belated"?

a) complaining
b) off hand
c) weak
d) tardy
Answer: tardy

38. ___eggs were served to the players.

a) Boil
b) Boiled
c) To boil
d) Boiling
Answer: Boiled

39. "You look terrific in that dress!" The word terrific is in the sentence means-

a) excellent
b) funny
c) very ugly
d) horrible
Answer: excellent

40. Example of Indefinite pronoun?

a) Who
b) Mine
c) Several
d) We
Answer: Several

41. They went to school yesterday__?

a) did they
b) weren't they
c) didn't they
d) we're they
Answer: didn't they

42. Fill in the blanks:I __a letter.

a) am
b) is
c) are
d) have
Answer: is

43. Each of the sons folloed__father's trade

a) their
b) her
c) whose
d) his
Answer: his

44. What kind of noun is "Cattle"?

a) Proper
b) Common
c) Collective
d) Material
Answer: Collective

45. "This was a decisive victory" এর অর্থ-

a) এটা ছিল অসমাপ্ত বিজয়
b) এটা ছিল চূড়ান্ত বিজয়
c) এটা ছিল অশান্তির বিজয়
d) এটা ছিল বিজয়
Answer: এটা ছিল চূড়ান্ত বিজয়

46. They suffered much__totnado had hit their village.

a) until
b) since
c) as if
d) let alone
Answer: since

47. Hardly had the program began .........the audience began chattering.

a) when
b) as
c) after
d) than
Answer: when

48. Identify the imperative sentence.

a) I shall go to college
b) Matin is singing song
c) Stand up
d) It has been raining since morning
Answer: Stand up

49. One and half Mangoes......... enough.

a) are
b) is
c) has
d) were
Answer: is

50. "Do call a taxi" what kind of sentence is this?

a) Imperative
b) Interrogative
c) Optative
d) Assertive
Answer: Imperative

We hope 𝙀𝙣𝙜𝙡𝙞𝙨𝙝 𝙀𝙭𝙖𝙢 𝟬𝟮 -Imon sir's class 1-11 (MCQ Solve 1-300) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report