Exams Study Jobs Teachers Shop

Adverb [model test -13]

English Lesson 20 Questions By AsoporiTech Monalisa Admission & Job Prep

Adverb [model test -13] For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. What are the four questions that adverbs can answer?

a) Why? When? Where? Why?
b) When? Where? How? Why?
c) Why? Where?
d) To what extent/degree? What?
Answer: When? Where? How? Why?

2. An adverb does not modify......

a) nouns
b) adjectives
c) verbs
d) adverbs
Answer: nouns

3. Adverbs qualify....

a) verbs, adverb and adjectives
b) nouns and pronouns
c) prepositions
d) verbs only
Answer: verbs, adverb and adjectives

4. My mother always dresses.....(beautiful).

a) beauty
b) beautify
c) beautiful
d) beautifully
Answer: beautifully

5. He did....in the test.

a) badly
b) imaginative
c) good
d) bad
Answer: badly

6. He stood first. Here 'first' is-

a) adverb of time
b) adverb of place
c) adverb of cause
d) adverb of order
Answer: adverb of order

7. Although he felt very....., he smiled.......

a) angrily, friendly
b) angry, friendly
c) angry, friendly way
d) angry, in a friendly way
Answer: angry, in a friendly way

8. He is....weak to hear what we say.

a) very
b) quiet
c) quite
d) too
Answer: too

9. Her fever is....to ignore.

a) too much high
b) so high
c) too high
d) high too much
Answer: too high

10. English language is not....difficult to understand.

a) as
b) so
c) very
d) too
Answer: too

11. The branch of tree is....high for the boy....climb.

a) so, that
b) too, to
c) so, very
d) so, to
Answer: too, to

12. A seventeen years old is not....to vote in an election.

a) as old enough
b) old enough
c) enough old
d) enough old as
Answer: old enough

13. He acted.....to win the competition.

a) well enough
b) enough well
c) enough
d) enough quick
Answer: well enough

14. The word 'hardly' means -

a) almost not
b) always
c) seriously
d) regularly
Answer: almost not

15. I hardly go out after dusk.

a) আমি সন্ধ্যার পর পরেই বাইরে যাই।
b) আমি সন্ধ্যার পরে প্রায়ই বাইরে যাই।
c) আমি সন্ধ্যার পরে মোটেও বাইরে যাই না।
d) আমি সন্ধ্যার পরে কদাচিৎ বাইরে যাই।
Answer: আমি সন্ধ্যার পরে কদাচিৎ বাইরে যাই।

16. I....go out after dusk.

a) hardly
b) lately
c) shortly
d) early
Answer: hardly

17. Find the correct sentence.

a) He hardly does not go there.
b) He hardly goes there.
c) He does not go there hardly.
d) Hardly he goes there.
Answer: He hardly goes there.

18. আপনি কখনো কুয়াকাটা গিয়েছেন?

a) Have you ever gone to Kuakata?
b) Have you ever gone to Kuakata ever?
c) Have you ever been to Kuakata?
d) Did you ever go to Kuakata?
Answer: Have you ever been to Kuakata?

19. এখানে কখনো বৃষ্টি হয় না।

a) It does not rain here.
b) It never rains here.
c) It rains never here.
d) Never does it rains here.
Answer: It never rains here.

20. A hard worker.....put off his daily work for tomorrow.

a) hard
b) ever
c) yet
d) hardly
Answer: hardly

We hope Adverb [model test -13] these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report