Exams Study Jobs Teachers Shop

Job Solution model test

Multiple Subjects 15 Questions By AsoporiTech Mentor Mehjabin - HSTU

Job Solution model test For those studying or preparing for, this page contains 15 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. কোন শহরটি বিগ আপেল নামে পরিচিত

a) লন্ডন
b) প্যারিস
c) সিঙ্গাপুর
d) নিউইয়র্ক
Answer: নিউইয়র্ক

2. বিলোনিয়া সীমান্ত কোন জেলায় অবস্থিত

a) ফেনী
b) নীলফামারীর
c) পঞ্চগড়
d) জয়পুরহাট
Answer: ফেনী

3. ধামাধরা বাগধারার অর্থ কী

a) যথেচ্ছাচার
b) বক ধার্মিক
c) তোষামোদকারী
d) কদরহীন লোক
Answer: তোষামোদকারী

4. কোনটি ফারসি শব্দ

a) চাবি
b) চাকর
c) চাহিদা
d) চশমা
Answer: চশমা

5. সাপের খোলস এককথায় কি

a) কৃত্তি
b) অজিন
c) করভ
d) নির্মোক
Answer: নির্মোক

6. যোগরূঢ় শব্দ

a) বাঁশি
b) তেল
c) পঙ্কজ
d) চিকামারা
Answer: পঙ্কজ

7. Hurry spoils

a) The work
b) The curry
c) To tarry
d) And scary
Answer: The curry

8. The phrase at loggerheads means

a) Very close
b) Belligerent
c) Quarreling
d) Distance relations
Answer: Quarreling

9. I wanted the poster to

a) Hang
b) Hung
c) Hanged
d) To be hung
Answer: Hang

10. Leave no stone unturned means

a) Heavy Stone
b) Impossible
c) Rare
d) Try every possible means
Answer: Try every possible means

11. Would u mind - me a cup of tea

a) Make
b) Giving
c) Bringing
d) Bring
Answer: Giving

12. লেবু কচলালে তেতো হয়

a) The lemon becomes bitter if it is rubbed
b) A just driven hard, loses its points
c) A hungry fox is an angry fox
d) None
Answer: A just driven hard, loses its points

13. Smog হচ্ছে

a) সিগারেটের ধোঁয়া
b) কুয়াশা
c) কালো ধোঁয়া
d) দূষিত বাতাস
Answer: দূষিত বাতাস

14. বাংলাদেশে কবে থেকে বয়স্ক ভাতা চালু হয়

a) ১৯৯৫
b) ১৯৯৬
c) ১৯৯৭
d) ১৯৯৮
Answer: ১৯৯৮

15. তুরস্কের মুদ্রার নামকি

a) দিনার
b) দিরহাম
c) ডলার
d) লিরা
Answer: লিরা

We hope Job Solution model test these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report