Exams Post Study Jobs Leaderboard Shop

đŸŒēāϏāĻŽāĻžāϜāϏ⧇āĻŦāĻž āĻ…āϧāĻŋāĻĻāĻĒā§āϤāϰ āĻĒāϰ⧀āĻ•ā§āώāĻž āύāĻ‚-ā§Ž (āĻĒāϰ⧀āĻ•ā§āώāĻ•āσ Sagar Hossain)đŸŒē

Multiple Subjects 25 Questions By āĻĒā§āϰāϤāĻŋāĻĻāĻŋāύ āĻĒ⧜āĻž āĻĒā§āϰāϤāĻŋāĻĻāĻŋāύ āĻĒāϰ⧀āĻ•ā§āώāĻž

đŸŒēāϏāĻŽāĻžāϜāϏ⧇āĻŦāĻž āĻ…āϧāĻŋāĻĻāĻĒā§āϤāϰ āĻĒāϰ⧀āĻ•ā§āώāĻž āύāĻ‚-ā§Ž (āĻĒāϰ⧀āĻ•ā§āώāĻ•āσ Sagar Hossain)đŸŒē For those studying or preparing for, this page contains 25 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. The Arabian Nights ___ still a great favourite.

a) has

b) are

c) is

d) were

Answer: is

2. Neither Rimi nor Simi ___ qualified for the job.

a) is

b) are

c) had

d) were

Answer: are

3. Everybody ___ gone there.

a) have

b) are

c) has

d) were

Answer: has

4. Each of the boys ___ present in the class.

a) have

b) are

c) were

d) is

Answer: is

5. He and I ___ well.

a) was

b) are

c) am

d) is

Answer: are

6. All that glitters ___ not gold.

a) make

b) are

c) is

d) were

Answer: is

7. Slow and steady ___ the race.

a) win

b) wins

c) has won

d) won

Answer: wins

8. Fifty miles ___ a long distance.

a) is

b) are

c) had

d) were

Answer: is

9. The father with his seven daughters ___ left the house.

a) have

b) has

c) are

d) was

Answer: has

10. At least one of the students ___ full marks every time.

a) get

b) are getting

c) gets

d) have got

Answer: gets

11. Ten thousand dollars ___ a lot of money.

a) aare

b) is

c) will

d) were

Answer: is

12. Every member of my family ___ here tonight.

a) is

b) are

c) was

d) be

Answer: is

13. Four and four ___ eight.

a) as

b) make

c) is

d) makes

Answer: makes

14. No man can ___ alone.

a) live

b) lives

c) ived

d) living

Answer: live

15. The police ___ informed yesterday.

a) is

b) was

c) were

d) have

Answer: were

16. Lima along with her friends ___ to school every day.

a) go

b) goes

c) is going

d) are going

Answer: goes

17. āĻĒāĻŋāϤāĻž āĻ“ āĻĒ⧁āĻ¤ā§āϰ⧇āϰ āĻŦ⧟āϏ⧇āϰ āĻ…āύ⧁āĻĒāĻžāϤ 11:4āĨ¤ āĻĒ⧁āĻ¤ā§āϰ⧇āϰ āĻŦ⧟āϏ 16 āĻŦāĻ›āϰ āĻšāϞ⧇, āĻĒāĻŋāϤāĻžāϰ āĻŦ⧟āϏ āĻ•āϤ āĻŦāĻ›āϰ?

a) 42

b) 44

c) 52

d) 54

Answer: 44

18. āĻĻ⧁āϟāĻŋ āϏāĻ‚āĻ–ā§āϝāĻžāϰ āĻ…āύ⧁āĻĒāĻžāϤ 5:8āĨ¤ āωāĻ­ā§Ÿā§‡āϰ āϏāĻžāĻĨ⧇ 2 āϝ⧋āĻ— āĻ•āϰāϞ⧇ āĻ…āύ⧁āĻĒāĻžāϤāϟāĻŋ 2:3 āĻšā§ŸāĨ¤ āϏāĻ‚āĻ–ā§āϝāĻž āĻĻ⧁āϟāĻŋ āϕ⧀ āϕ⧀?

a) 7,11

b) 10,16

c) 10,24

d) 12,18

Answer: 10,16

19. āĻāĻ•āϟāĻŋ āϜāĻžāϰ⧇ āĻĻ⧁āϧ āĻ“ āĻĒāĻžāύāĻŋāϰ āĻ…āύ⧁āĻĒāĻžāϤ ā§Ģ:ā§§āĨ¤ āĻĻ⧁āϧ⧇āϰ āĻĒāϰāĻŋāĻŽāĻžāĻŖ āĻĒāĻžāύāĻŋ āĻ…āĻĒ⧇āĻ•ā§āώāĻž ā§Ž āϞāĻŋāϟāĻžāϰ āĻŦ⧇āĻļāĻŋ āĻšāϞ⧇, āĻĒāĻžāύāĻŋāϰ āĻĒāϰāĻŋāĻŽāĻžāĻŖ āĻ•āϤ āϞāĻŋāϟāĻžāϰ ?

a) ⧍

b) ā§Ē

c) ā§Ģ

d) ā§Ŧ

Answer: ⧍

20. āĻāĻ•āϟāĻŋ āϏ⧋āύāĻžāϰ āĻ—āĻšāύāĻžāϰ āĻ“āϜāύ ā§§ā§Ŧ āĻ—ā§āϰāĻžāĻŽāĨ¤ āϤāĻžāϤ⧇ āϏ⧋āύāĻž : āϤāĻžāĻŽāĻž = ā§Š:ā§§āĨ¤ āϤāĻžāϤ⧇ āφāϰ āϕ⧀ āĻĒāϰāĻŋāĻŽāĻžāĻŖ āϏ⧋āύāĻž āĻŽā§‡āĻļāĻžāϞ⧇ āϏ⧋āύāĻž : āϤāĻžāĻŽāĻž = ā§Ē : ā§§ āĻšāĻŦ⧇?

a) ā§Š āĻ—ā§āϰāĻžāĻŽ

b) ā§Ē āĻ—ā§āϰāĻžāĻŽ

c) ā§Ŧ āĻ—ā§āϰāĻžāĻŽ

d) ⧍⧍ āĻ—ā§āϰāĻžāĻŽ

Answer: ā§Ē āĻ—ā§āϰāĻžāĻŽ

21. āϟāĻŋāĻĒ⧁āϰ āĻŦā§‹āύ⧇āϰ āĻŦ⧟āϏ āϟāĻŋāĻĒ⧁ āĻ“ āϤāĻžāϰ āĻŦāĻžāĻŦāĻžāϰ āĻŦ⧟āϏ⧇āϰ āĻŽāĻ§â€ā§āϝāϏāĻŽāĻžāύ⧁āĻĒāĻžāϤ⧀āĨ¤ āϟāĻŋāĻĒ⧁āϰ āĻŦ⧟āϏ ⧧⧍ āĻŦāĻ›āϰ āĻ“ āϤāĻžāϰ āĻŦāĻžāĻŦāĻžāϰ āĻŦ⧟āϏ ā§Ēā§Ž āĻŦāĻ›āϰ āĻšāϞ⧇, āϟāĻŋāĻĒ⧁āϰ āĻŦā§‹āύ⧇āϰ āĻŦ⧟āϏ āĻ•āϤ?

a) ā§§ā§Ŧ āĻŦāĻ›āϰ

b) ā§§ā§Ž āĻŦāĻ›āϰ

c) ⧍ā§Ļ āĻŦāĻ›āϰ

d) ⧍ā§Ē āĻŦāĻ›āϰ

Answer: ⧍ā§Ē āĻŦāĻ›āϰ

22. āĻĻ⧁āϟāĻŋ āϏāĻ‚āĻ–ā§āϝāĻžāϰ āĻ…āύ⧁āĻĒāĻžāϤ ā§Š:ā§­āĨ¤ āωāĻ­ā§Ÿā§‡āϰ āϏāĻžāĻĨ⧇ ā§§ā§Ļ āϝ⧋āĻ— āĻ•āϰāϞ⧇ āύāϤ⧁āύ āĻ…āύ⧁āĻĒāĻžāϤ āĻšāĻŦ⧇ ā§§:⧍āĨ¤ āϛ⧋āϟ āϏāĻ‚āĻ–ā§āϝāĻžāϟāĻŋ āĻ•āϤ?

a) ā§§ā§Ģ

b) ⧍⧧

c) ā§Šā§Ļ

d) ā§Šā§Ģ

Answer: ā§Šā§Ļ

23. ā§Ŧā§Ļ āϞāĻŋāϟāĻžāϰ āϕ⧇āϰ⧋āϏāĻŋāύ āĻ“ āĻĒ⧇āĻŸā§āϰ⧋āϞ⧇āϰ āĻŽāĻŋāĻļā§āϰāϪ⧇āϰ āĻ…āύ⧁āĻĒāĻžāϤ ā§­:ā§ŠāĨ¤ āϐ āĻŽāĻŋāĻļā§āϰāϪ⧇ āφāϰ āĻ•āϤ āϞāĻŋāϟāĻžāϰ āĻĒ⧇āĻŸā§āϰ⧋āϞ āĻŽāĻŋāĻļāĻžāϞ⧇ āĻ…āύ⧁āĻĒāĻžāϤ ā§Š:ā§­ āĻšāĻŦ⧇? ā§­ā§Ļ

a) ā§­ā§Ļ

b) ā§Žā§Ļ

c) ⧝ā§Ļ

d) ā§¯ā§Ž

Answer: ā§Žā§Ļ

24. āĻ•, āĻ– āĻ“ āĻ— āĻāϰ āĻŦ⧇āϤāύ⧇āϰ āĻ…āύ⧁āĻĒāĻžāϤ ā§­:ā§Ģ:⧍āĨ¤ āĻ–, āĻ— āĻ…āĻĒ⧇āĻ•ā§āώāĻž ⧍⧍⧍ āϟāĻžāĻ•āĻž āĻŦ⧇āĻļāĻŋ āĻĒ⧇āϞ⧇, āĻ• āĻāϰ āĻŦ⧇āϤāύ āĻ•āϤ?

a) ā§­ā§­ā§­ āϟāĻžāĻ•āĻž

b) ā§Šā§Šā§Š āϟāĻžāĻ•āĻž

c) ā§Žā§Žā§Ž āϟāĻžāĻ•āĻž

d) ā§Ģā§Ģā§Ģ āϟāĻžāĻ•āĻž

Answer: ā§­ā§­ā§­ āϟāĻžāĻ•āĻž

25. āĻ…āύ⧁āĻĒāĻžāϤ āϕ⧀?

a) āĻāĻ•āϟāĻŋ āĻŽā§ŒāϞāĻŋāĻ• āϏāĻ‚āĻ–ā§āϝāĻž

b) āĻāĻ•āϟāĻŋ āĻĒā§‚āĻ°ā§āĻŖ āϏāĻ‚āĻ–ā§āϝāĻž

c) āĻāĻ•āϟāĻŋ āĻ­āĻ—ā§āύāĻžāĻ‚āĻļ

d) āĻāĻ•āϟāĻŋ āĻœā§‹ā§œ āϏāĻ‚āĻ–ā§āϝāĻž

Answer: āĻāĻ•āϟāĻŋ āĻ­āĻ—ā§āύāĻžāĻ‚āĻļ

We hope đŸŒēāϏāĻŽāĻžāϜāϏ⧇āĻŦāĻž āĻ…āϧāĻŋāĻĻāĻĒā§āϤāϰ āĻĒāϰ⧀āĻ•ā§āώāĻž āύāĻ‚-ā§Ž (āĻĒāϰ⧀āĻ•ā§āώāĻ•āσ Sagar Hossain)đŸŒē these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report

Disha

Disha

Online ¡ instant answers

Disha

I'm Disha 👋

I guide you around Asopori. Ask in English or Banglish — however you like.

Disha