Exams Study Jobs Teachers Shop

Noun,Verb , adjective (primary Last year question)

English Lesson 15 Questions By Layechh Bhuiyan high school and college

Noun,Verb , adjective (primary Last year question) For those studying or preparing for, this page contains 15 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Verb of the word new is-

a) Anew
b) Newness
c) Renew
d) Newly
Answer: Renew

2. The word "vital" is a a/an-

a) Noun
b) Adverb
c) Adjective
d) Verb
Answer: Adjective

3. Verb of the word Sale -

a) Sold
b) Sell
c) Selling
d) Sale
Answer: Sell

4. Abstract noun of the word "vacant" is-

a) Vacated
b) Vacating
c) Vacation
d) Vacancy
Answer: Vacancy

5. What is the verb of the word "shortly"-

a) Short
b) Shorter
c) Shorten
d) Shortness
Answer: Shorten

6. Noun of the word "rely" is-

a) Reliment
b) Rely
c) Reliance
d) Reliement
Answer: Reliance

7. Which form of the following is an adjective?

a) Resolve
b) Resolute
c) Resolution
d) Regulately
Answer: Resolute

8. Refuge শব্দটির noun হচ্ছে -

a) Refusement
b) Refuse
c) Refusing
d) Refusal
Answer: Refusal

9. What is the noun of the word "remove"-

a) Removing
b) Removal
c) Remosion
d) Removeness
Answer: Removal

10. What is the noun of the word "please"

a) Pleased
b) Pleasure
c) Pleasing
d) Pleaseness
Answer: Pleasure

11. The verb of the word "Play" is

a) Playing
b) Playable
c) Play
d) Player
Answer: Play

12. Noun form of "Poor" is-

a) Poority
b) Poorness
c) Poverty
d) Poorify
Answer: Poverty

13. People শব্দটির adjective হবে -

a) Popularity
b) Popular
c) Popularise
d) Populous
Answer: Populous

14. The verb of the word "popularity" is -

a) Popular
b) Popularise
c) Popularity
d) Populous
Answer: Popularise

15. নিচের কোনটি Peace শব্দটির verb?

a) Impeace
b) Peace loving
c) Pacify
d) Peaceful
Answer: Pacify

We hope Noun,Verb , adjective (primary Last year question) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report