1. "We made her recite a poem " (Passive)
a)
She was made to recite a poem.
b)
She was made recited a poem.
c)
A poem was made to be recited
d)
A poem was made recited by her
Answer:
She was made to recite a poem.
2. " Let the book be read by you " ( Active Form)
a)
Let read the book by you.
b)
Let the book be reading by you.
c)
Read the book
d)
You are to read the book.
Answer:
Read the book
3. What is the passive voice of "Who did this"?
a)
By whom this has been done?
b)
Whom did this?
c)
By Whom was this done
d)
Who has done this
Answer:
By Whom was this done
4. " Does he speak English well?"(passive form)
a)
Is English spoke well by him?
b)
Is English Spolken well to him
c)
Is English spoken well by him?
d)
Was English spoke well by him
Answer:
Is English spoken well by him?
5. "All his pupils like him" (Passive Form)
a)
He is liked by all his pupils.
b)
He was liked by all his pupils
c)
He is like by all his pupils
d)
He is being liked by all pupils
Answer:
He is liked by all his pupils.
6. What is wanted by him? বাক্যের পরিবর্তিত voice কি হবে?
a)
What do he want?
b)
What did he want?
c)
What does he want?
d)
What is he wants?
Answer:
What does he want?
7. "Am I wanted by you? "
a)
বাক্যের active voice হচ্ছে.....
b)
Are you wanted me?
c)
Did you wanted me?
d)
Do you want me?
Answer:
Did you wanted me?
Read More:
8. Of the four books, the red one is the......
a)
More cheaper
b)
Cheapest
c)
Cheap
d)
Cheaper
Answer:
Cheapest
Explanation:
The phrase "of the four books" compares more than two books, so here need superlative form.
9. Rajshahi is....... Sugar growing areas in Bangladesh.
a)
One of the larger
b)
One of the longest
c)
One of the largest
d)
Largest
Answer:
One of the largest
10. The headmaster is the........ person in the the Village.
a)
better
b)
wisest
c)
best
d)
wise
Answer:
wisest
11. The chain was.... Than we though.
a)
stronger
b)
much
c)
strongest
d)
strong
Answer:
stronger
12. The roads of Dhaka are wider...........
a)
then Sylhet's
b)
than Sylhet
c)
then those of Sylhet
d)
than those of Sylhet
Answer:
than those of Sylhet