Exams Study Jobs Teachers Shop

মিনি জব সলিউশন

NTRCA Exam 10 Questions By Job Preparation

মিনি জব সলিউশন For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Out and out means -

a) Brave
b) Thoroughly
c) Not at all
d) None
Answer: Thoroughly

2. রাষ্ট্রের উপাদান কয়টি?

a) ৩ টি
b) ৪ টি
c) ৫ টি
d) ৭ টি
Answer: ৪ টি

3. বাংলায় ৭৬ মনন্তর হয় -

a) ১১৭৫
b) ১১৭৬
c) ১২৭৫
d) ১২৭৬
Answer: ১১৭৬

4. ১ বর্গমিটার = কত বর্গফুট?

a) ৬.৪৫ বর্গফুট
b) ১০.৪৫ বর্গফুট
c) ১০.৭৬ বর্গফুট
d) কোনটিই নয়
Answer: ১০.৭৬ বর্গফুট

5. সারমেয় অর্থ কি?

a) কুকুর
b) বাঘ
c) হরিণ
d) গরু
Answer: কুকুর

6. Two and two ______ four.

a) Make
b) Makes
c) To make
d) Is makes
Answer: Makes

7. শ্বেত হস্তীর দেশ কোনটি?

a) মিশর
b) মরক্কো
c) থ্যাইল্যান্ড
d) সুদান
Answer: থ্যাইল্যান্ড

8. Five miles ____ a long distance.

a) Is
b) Are
c) Were
d) Has
Answer: Is

9. Everybody likes flowers _____?

a) Doesn’t he
b) Don’t they
c) Can they
d) None of this
Answer: Don’t they

10. বাংলার প্রথম রাজা কে?

a) ধর্মপাল
b) শশাঙ্ক
c) বখতিয়ার খিলজি
d) সম্রাট আলাউদ্দিন
Answer: শশাঙ্ক

We hope মিনি জব সলিউশন these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report