Exams Post Study Jobs Leaderboard Shop

Most Important Exam of "সমুদ্র বন্দর "

NTRCA Exam 12 Questions By Success care

Most Important Exam of "সমুদ্র বন্দর " For those studying or preparing for, this page contains 12 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. আকিয়াব ও আকাবা সমুদ্রবন্দর দুটি কোন দেশের?

a) মিয়ানমার

b) ভূটান

c) নেপাল

d) শ্রীলংকা

Answer: মিয়ানমার

2. পোর্ট সাইদ কোন দেশের বন্দর?

a) বাহরাইন

b) কঙ্গো প্রজাতন্ত্র

c) সুদান

d) মিশর

Answer: মিশর

3. আলেকজান্দ্রিয়া বন্দর কোথায়?

a) থাইল্যান্ড

b) মিশর

c) উ.কোরিয়া

d) নাগাল্যান্ড

Answer: মিশর

4. বন্দর আব্বাস কোথায় অবস্থিত?

a) ইসরায়েল

b) ইরাক

c) ইরান

d) আফগানিস্তান

Answer: ইরান

5. অ্যান্টওয়ার্প কোন দেশের সমুদ্রবন্দর?

a) বেলজিয়াম

b) ব্রাজিল

c) সিয়েরা লিওন

d) কঙ্গো প্রজাতন্ত্র

Answer: বেলজিয়াম

6. কাসাব্লাঙ্কা বন্দর/শহরটি কোন দেশে অবস্থিত?

a) মরক্কো

b) জিবুতি

c) সোমালিয়া

d) ফিজি

Answer: মরক্কো

7. 'Hinterland' কীসের সঙ্গে সম্পর্কিত?

a) সংবাদ সংস্থা

b) নদী বন্দর

c) সমুদ্রবন্দর

d) খেলা ধূলা সংক্রান্ত

Answer: সমুদ্রবন্দর

8. ভ্যাঙ্কুভার কোন দেশের সমুদ্রবন্দর?

a) রাশিয়া

b) কানাডা

c) থাইল্যান্ড

d) মরক্কো

Answer: কানাডা

9. হামবুর্গ কোন দেশের সমুদ্রবন্দর?

a) রাশিয়া

b) আফ্রিকা

c) জার্মানি

d) ইউরোপ

Answer: জার্মানি

10. এডেন সমুদ্রবন্দরটি কোথায় অবস্থিত?

a) বাহরাইন

b) ইয়েমেন

c) সৌদি আরব

d) ওমান

Answer: ইয়েমেন

11. লাটাকিয়া কোন দেশের সমুদ্রবন্দর?

a) ব্রাজিল

b) আফগানিস্তান

c) সিরিয়া

d) রাশিয়া

Answer: সিরিয়া

12. দালিয়ান কোন দেশের সমুদ্রবন্দর?

a) জাপান

b) চীন

c) ভারত

d) ইয়েমেন

Answer: চীন

We hope Most Important Exam of "সমুদ্র বন্দর " these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report

Disha

Disha

Online · instant answers

Disha

I'm Disha 👋

I guide you around Asopori. Ask in English or Banglish — however you like.

Disha