Exams Study Jobs Teachers Shop

Synonym Mini Exam (স্কোর কমেন্টে জানাবেন)

NTRCA Exam 10 Questions By সকল চাকরির পূর্ণাঙ্গ প্রস্তুতি ও ফ্রি পরীক্ষা

Synonym Mini Exam (স্কোর কমেন্টে জানাবেন) For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. What is the synonym of 'FIDELITY'?

a) Inquest
b) Repent
c) Praise
d) Loyalty
Answer: Loyalty

2. What is the synonym of 'Hasten'?

a) Hurry
b) Hasty
c) Hurried
d) Hurrying
Answer: Hurry

3. The word 'soothing' means ---?

a) Irritating
b) Comfortable
c) Annoying
d) Embarrassing
Answer: Comfortable

4. Synonym of the word 'scrupulous' is ---?

a) Mean
b) Wicked
c) Careful
d) Corrupt
Answer: Careful

5. The word 'Icon' means ---?

a) Symbol
b) Picture
c) Celebrity
d) Eyecatching
Answer: Symbol

6. Academic is similar to ---?

a) Scholar
b) Scholared
c) Scholastics
d) Scholastic
Answer: Scholastic

7. The synonym of the word 'Alter' is ---?

a) Change
b) Send
c) Decrease
d) Increase
Answer: Change

8. The synonym of the word 'Scanty' is ---?

a) Abundant
b) Meager
c) Ample
d) Copious
Answer: Meager

9. Synonym for 'Mouth watering' is ---?

a) Hot
b) Sour
c) Wet
d) Delicious
Answer: Delicious

10. The word 'Omnipotent' means ---?

a) Almighty
b) Important
c) Feeble
d) Very good
Answer: Almighty

We hope Synonym Mini Exam (স্কোর কমেন্টে জানাবেন) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report