Exams Study Jobs Teachers Shop

Parts of speech

English Lesson 10 Questions By Torongo Carear Coaching Center

Parts of speech For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. What kind of "Infant"?

a) Common
b) Collective
c) Material
d) Proper
Answer: Common

2. What kind of noun "Girl"?

a) Collective
b) Material
c) Proper
d) Common
Answer: Common

3. কোনটি Common noun?

a) February
b) Jute
c) Mouth
d) Class
Answer: Mouth

4. The countable form of 'Laughter' is-

a) The laugh
b) Laugh
c) A laugh
d) All of the above
Answer: Laugh

5. Fly' verb এর Noun কোনটি?

a) plight
b) Flight
c) Flew
d) Flying
Answer: Flight

6. Parts of speech কয় প্রকার

a) ১৫ প্রকার
b) ৮ প্রকার
c) ৯ প্রকার
d) ১০ প্রকার
Answer: ৮ প্রকার

7. Indefinite Pronoun এর উদাহরণ কোনটি?

a) Who
b) Mine
c) We
d) Several
Answer: Several

8. Which one is the indefinite pronoun?

a) Who
b) Anybody
c) Myself
d) They
Answer: Anybody

9. A rolling stone gathers no moss-what is 'rolling'?

a) Gerund
b) Participle
c) Verbal Noun
d) Adjective
Answer: Participle

10. The adjective of 'imitate' is-

a) Imitation
b) Imitator
c) Imitative
d) Imitating
Answer: Imitative

We hope Parts of speech these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report