Exams Study Jobs Teachers Shop

Tense (Exam)

English Lesson 10 Questions By Torongo Carear Coaching Center

Tense (Exam) For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Find out the tense of the sentence ; " I have a book"

a) Present perfect
b) Present indefinite
c) Past indefinite
d) Past perfect
Answer: Present indefinite

2. Identify the correct sentence.

a) Yesterday, he is gone home.
b) Yesterday, he did gone home.
c) Yesterday, he went gone home.
d) Yesterday, he went home.
Answer: Yesterday, he went home.

3. Don't make a noice while your father...

a) Is sleeping
b) Has sleeping
c) Is being sleep
d) Sleeping
Answer: Is sleeping

4. When wather..........it turns into ice.

a) Will freeze
b) Freezes
c) Would freeze
d) Froze
Answer: Freezes

5. He had written the book before he.......

a) Retired
b) Had retired
c) Has retired
d) Will retired
Answer: Retired

6. He has been ill........friday last.

a) From
b) On
c) In
d) Since
Answer: Since

7. Which sentence is correct?

a) I am seeing a bird
b) I have been seeing a bird
c) I see a bird
d) None
Answer: I see a bird

8. Chouse the correct sentence?

a) Did they wrote books
b) Did they write books
c) Did they writing books
d) Did they have written books
Answer: Did they write books

9. They.......... here since 1999.

a) Have live
b) Have living
c) Have been live
d) Have been living
Answer: Have been living

10. I am a student. Identify the tense

a) Present perfect
b) Present indefinite
c) Past indefinite
d) Past perfect
Answer: Present indefinite

We hope Tense (Exam) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report