Exams Study Jobs Teachers Shop

12 th BCS (English part)

Admission Test 10 Questions By Sir Salimullah Medical College, Mitford,Dhaka

12 th BCS (English part) For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. What is the verb of the ‘Shortly’?

a) A. Short
b) B. Shorter
c) C. Shorten
d) D. Shortness
Answer: C. Shorten

2. Choose the correct sentence.

a) A. Let him and you be witnesses
b) B. Let you and him be witnesses
c) C. Let you and he be witnesses
d) D. Let you and he be witnesses
Answer: B. Let you and him be witnesses

3. Choose the correct sentence.

a) A. The matter was informed to the police
b) B. The matter has been informed to the police
c) C. The police was informed of the matter
d) D. The police were informed of the matter
Answer: D. The police were informed of the matter

4. Who, What, Which are ___

a) A. Demonstrative pronoun
b) B. Relative pronoun
c) C. Reflexive pronoun
d) D. Indefinite pronoun
Answer: B. Relative pronoun

5. What is the noun of the word ‘Waste’?

a) A. Waste
b) B. Wasting
c) C. Wastage
d) D. Wasteful
Answer: C. Wastage

6. What is the adjective of the word ‘Heart’?

a) A. Heart
b) B. Hearten
c) C. Heartening
d) D. Heartful
Answer: C. Heartening

7. Choose the correct one ___

a) A. Mispell
b) B. Misspell
c) C. Mispel
d) D. Misspel
Answer: B. Misspell

8. Fill in the blank. ‘What is the time ___ your watch’

a) A. By
b) B. in
c) C. At
d) D. With
Answer: A. By

9. Fill in the blank ‘Give my ___ to him’.

a) A. Warm compliment
b) B. Compliments
c) C. Best compliment
d) D. Heartiest compliments
Answer: B. Compliments

10. What is the synonym of ‘delude’?

a) A. Demand
b) B. Permit
c) C. Aggravate
d) D. Deceive
Answer: D. Deceive

We hope 12 th BCS (English part) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report