Exams Study Jobs Teachers Shop

13th BCS (English Part)

Admission Test 10 Questions By Sir Salimullah Medical College, Mitford,Dhaka

13th BCS (English Part) For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Do not worry, English grammar is not________ to understand. Which of the following does best fit in the blank space?

a) A. So difficult
b) B. very difficult
c) C. too difficult
d) D. difficult enough
Answer: C. too difficult

2. We (not have) a holiday since the beginning of the year. Which of the following verb forms does best complete the above sentence?

a) A. did not have
b) B. have not had
c) C. are not having
d) D. had not had
Answer: B. have not had

3. If I were you, I (handle) the situation more carefully. Which of the following verb form does best complete the above sentence

a) A. would handle
b) B. will handle
c) C. handled
d) D. would have handled
Answer: A. would handle

4. It's time (you realize) your mistakes. - which of the following clause does best fit in the above sentence?

a) A.you realized
b) B.that you realized
c) C. you would realize
d) D. you have realized
Answer: A.you realized

5. The boy from the village said, ‘I ___ starve than beg’. – Which of the following does best complete the above sentence?

a) A. better
b) B. rather
c) C. would rather
d) D. would better
Answer: C. would rather

6. I have never seen such a slow coach like you. This small work has taken you three full months. What does the idiom ‘a slow coach’ mean?

a) A. an irresponsible person
b) B. a careless person
c) C. an unthoughtful person
d) D. a very lazy person
Answer: D. a very lazy person

7. Select the answer of the word ‘stagflation’

a) A. Controlled prices
b) B. Economic slow down
c) C. A disintegrating government
d) D. Cultural dullness
Answer: B. Economic slow down

8. What is the meaning of the word ‘scuttle’?

a) A. to tease
b) B. abandon
c) C. pile up
d) D. gossip
Answer: B. abandon

9. What is the meaning of the word ‘stanch’?

a) A. to reinforce
b) B. be weak
c) C. smooth out
d) D. put an end to
Answer: D. put an end to

10. What is the meaning of the word ‘belated’?

a) A. complaining
b) B. off hand
c) C. weak
d) D. tardy
Answer: D. tardy

We hope 13th BCS (English Part) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report