Exams Study Jobs Teachers Shop

Bank job preparation ( test 01 on Synonyms & antonyms) prepared by Mostafa Kamal Sir ( 01705776685 WhatsApp SMS for free live course)

Bank Exam 20 Questions By Pathway Tutorial

Bank job preparation ( test 01 on Synonyms & antonyms) prepared by Mostafa Kamal Sir ( 01705776685 WhatsApp SMS for free live course) For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. If there is one thing that I cannot ------ it is lack of discipline.

a) abide
b) abode
c) adjust
d) annul
Answer: abide

2. Her mother had ----- her at an early age.

a) abandoned
b) abrogated
c) adjured
d) abated
Answer: abandoned

3. This action would not be sufficient to ----- the odour nuisance.

a) rise
b) abate
c) accelerate
d) aggravate
Answer: abate

4. Dhaka is the ----- of a large middle class people who mainly come to this city from villages.

a) abode
b) home
c) domicile
d) all of these
Answer: all of these

5. The news was published in the daily Prothom Alo, a/ an ------ daily of the country.

a) wretched
b) sleazy
c) esteemed
d) obsequious
Answer: esteemed

6. The people living in ------ poverty, will be supported by the government.

a) dignified
b) esteemed
c) abject
d) abominable
Answer: abject

7. ------ from own culture, creates disorder in the society of a particular country.

a) Conformity
b) Regularity
c) Deviation
d) disown
Answer: Deviation

8. Law ----- citizens, do not violate any law of the land.

a) breaking
b) abiding
c) watching
d) denying
Answer: abiding

9. The newspapers ------ the leader from the accusation brought against him.

a) blamed
b) absolved
c) charged
d) adjured
Answer: absolved

10. ------- change in the behavior of the girl astonished the parents.

a) Abrupt
b) Expected
c) Gradual
d) Desired
Answer: Abrupt

11. ‘Abolish’ has similar meaning with the word-

a) construct
b) fabricate
c) forge
d) abrogate
Answer: abrogate

12. The word ‘Abhorrence’ has the similar meaning with the word-

a) relish
b) cherish
c) desire
d) loathing
Answer: loathing

13. The word ‘Abortive’ is opposite in meaning to the word –

a) futile
b) vain
c) sterile
d) productive
Answer: productive

14. The word ‘Abstract’ is opposite in meaning to the word –

a) theoretical
b) conceptual
c) gist
d) concrete
Answer: concrete

15. The letters show ------- wit for which the manager was both admired and feared.

a) sweet
b) juicy
c) acerbic
d) abysmal
Answer: acerbic

16. It’s --------- to waste your money on a machine you’ll never use.

a) absurd
b) sensible
c) rational
d) accost
Answer: absurd

17. More time will be needed for the troops and equipment to become ------ to desert conditions.

a) acclimatized
b) acclaim
c) accumulate
d) accelerate
Answer: acclimatized

18. Impossible to persuade, or unwilling to change an opinion or decision may be explained as –

a) accost
b) adamant
c) assemble
d) applaud
Answer: adamant

19. ------- means to give reasons why someone think something is true.

a) Accuse
b) Abuse
c) Adduce
d) Accumulate
Answer: Adduce

20. The teacher ------- her to work harder for her exams.

a) adored
b) praised
c) admonished
d) rebuked
Answer: admonished

We hope Bank job preparation ( test 01 on Synonyms & antonyms) prepared by Mostafa Kamal Sir ( 01705776685 WhatsApp SMS for free live course) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report