Exams Study Jobs Teachers Shop

English

BCS Exam 10 Questions By Lalmonirhat Government College

English For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Adjective of 'egg' is-

a) eggish
b) ovaline
c) eggletine
d) oval
Answer: oval

2. The adjective form of 'cow' is-

a) bovine
b) equine
c) oxen
d) vixen
Answer: bovine

3. Adjective form of the word 'youth'?

a) infancy
b) minority
c) childhood
d) juvenile
Answer: juvenile

4. The word 'oral' is connected with-

a) mouth
b) head
c) tongue
d) belly
Answer: mouth

5. The word 'lunar' is related to

a) sun
b) planet
c) moon
d) air
Answer: moon

6. Adjective of ' Butterfly' is-

a) bovine
b) pieridine
c) canine
d) butterflyne
Answer: pieridine

7. Noun of 'Bubaline' is-

a) bull
b) buffalo
c) baboon
d) canine
Answer: buffalo

8. which one is an adjective?

a) Navy
b) Ocean
c) Seashore
d) Marine
Answer: Marine

9. Choose the adjective form of the word 'law' -

a) legal
b) legible
c) loyal
d) logical
Answer: legal

10. which is the adjective form of the word 'salt'-?

a) saltine
b) saline
c) salinity
d) bitter
Answer: saline

We hope English these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report