Exams Study Jobs Teachers Shop

11th BCS (English Part)

Admission Test 13 Questions By Sir Salimullah Medical College, Mitford,Dhaka

11th BCS (English Part) For those studying or preparing for, this page contains 13 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. What is the antonym of 'Honorary'?

a) Literary
b) Honorable
c) Salaried
d) Official
Answer: Salaried

2. ‘May Allah help you’ ____ what kind of sentence is that?

a) A. Optative
b) B. Imperative
c) C. Assertive
d) D. Exclamatory
Answer: A. Optative

3. A rolling stone gathers no moss. What is ‘rolling’?

a) A. Gerund
b) B. Adjective
c) C. Participle
d) D. Verbal Noun
Answer: C. Participle

4. Which is the noun of the word ‘Beautiful'?

a) A. Beautiful
b) B. Beauty
c) C. Beautifully
d) D. Beauteous
Answer: B. Beauty

5. Choose the correct sentence-

a) A. Rich is not always happy
b) B. The rich is not always happy
c) C. The rich is not happy always
d) D. The rich are not always happy
Answer: D. The rich are not always happy

6. Choose the correct sentence.

a) A. He had been hunged for murder.
b) B. He was been hunged for murder.
c) C. He was hanged for murder.
d) D. He was hunged for murder.
Answer: C. He was hanged for murder.

7. What is the synonym of ‘Incite'?

a) A. Instigate
b) B. Permit
c) C. Urge
d) D. Deceive
Answer: A. Instigate

8. What is the verb of the word ‘Ability’?

a) A. Ableness
b) B. Enable
c) C. Ably
d) D. Able
Answer: B. Enable

9. Fill in the blank ‘He has assured me ____ safety’.

a) A. with
b) B. of
c) C. for
d) D. at
Answer: B. of

10. He has been ill ____ Friday last. Fill in the blank.

a) A. Since
b) B. in
c) C. from
d) D. on
Answer: A. Since

11. 'Hold water’ means____

a) A. Keep water
b) B. Store water
c) C. Bear examination
d) D. Drink water
Answer: C. Bear examination

12. ‘Out and out’ means____

a) A. Not at all
b) B. Thoroughly
c) C.To be last
d) D. Man of outside
Answer: B. Thoroughly

13. ‘Syntax’ means____

a) A. Supplementary tax
b) B. Sentence building
c) C. Manner of speech
d) D. Synchronizing act
Answer: B. Sentence building

We hope 11th BCS (English Part) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report