Exams Study Jobs Teachers Shop

English MCQ Question

Class 7 (Seven) 20 Questions By Home tutor

English MCQ Question For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. What is the opposite of 'Hot'?

a) Cold
b) Warm
c) Heat
d) Fire
Answer: Cold

2. Choose the correct sentence.

a) I has a pen
b) I have a pen
c) I having a pen
d) I am having a pen
Answer: I has a pen

3. Which word is verb?

a) Beautiful
b) Run
c) School
d) Quickly
Answer: Beautiful

4. What is the plural of 'Child'?

a) Childs
b) Childes
c) Children
d) Childrens
Answer: Childs

5. Choose the correct spelling

a) Beautifull
b) Beautiful
c) Beatiful
d) Beutiful
Answer: Beautifull

6. What is the opposite of 'Early'?

a) Fast
b) Late
c) Slow
d) Morning
Answer: Fast

7. Which word is an adjective

a) Book
b) Happy
c) Sing
d) On
Answer: Book

8. Choose the correct sentence

a) They is playing
b) They are playing
c) They am playing
d) They playing
Answer: They is playing

9. What is the opposite of' Full?

a) Empty
b) More
c) Big
d) Little
Answer: Empty

10. Which word is noun?

a) Jump
b) Kolkata
c) Red
d) Slowly
Answer: Jump

11. Choose the correct question:

a) Where you live?
b) Where do you live?
c) Where are you live?
d) Where you are live?
Answer: Where you live?

12. What is the past form of 'Go'?

a) Goes
b) Going
c) Went
d) Gone
Answer: Goes

13. Which word is a pronoune?

a) Ram
b) He
c) Table
d) Walk
Answer: Ram

14. Choose the correct sentence:

a) The cat sleep
b) The cat sleeps
c) The cat sleeping
d) The cat sleeped
Answer: The cat sleep

15. What is the opposite of 'strong?

a) Weak
b) Tall
c) Big
d) Thin
Answer: Weak

16. Which word is adverb?

a) Slow
b) Slowly
c) Slowness
d) Slower
Answer: Slow

17. Choose the correct sentence:

a) Can you please help me?
b) Can you please helps me?
c) Can you please helping me?
d) Can you please helped me?
Answer: Can you please help me?

18. What is the plural of 'knife'?

a) Kinfe
b) Knives
c) Kinfe
d) Kinfes's
Answer: Kinfe

19. Choose the correct sentence:

a) There is many books on the table.
b) There are many books on the table.
c) There am many books on the table.
d) There is a many books on the table.
Answer: There is many books on the table.

20. What is the opposite of "begin"?

a) Start
b) End
c) Continue
d) Come
Answer: Start

We hope English MCQ Question these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report