Exams Study Jobs Teachers Shop

Cu d unit exam

Admission Test 10 Questions By University of Rajshahi

Cu d unit exam For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. But me no "buts" , here buts is a/an

a) Noun
b) Pronoun
c) Adjective
d) Adverb
Answer: Noun
Explanation: No = determiner, তার পরে একটি word থাকলে সবসময়ই noun হবে ।

2. Army is a ---- noun

a) Commmon
b) Collective
c) Material
d) Proper
Answer: Collective

3. This is * my* pen . here "my" is a/an

a) Noun
b) Pronoun
c) Adverb
d) Adjective
Answer: Adjective

4. Bravo ! Is a/an

a) Noun
b) Adverb
c) Interjection
d) Verb
Answer: Interjection

5. I read an English book. Here English" is a/an

a) Noun
b) Pronoun
c) Adjective
d) Adverb
Answer: Adjective

6. Cop -31 আয়োজন করবে কোন দেশ

a) অস্ট্রেলিয়া
b) তুরস্ক
c) অস্ট্রেলিয়া ও তুরস্ক
d) জাপান
Answer: তুরস্ক

7. 2026 সালে কততম ফুটবল বিশ্বকাপ হবে ?

a) 22
b) 23
c) 24
d) 25
Answer: 23

8. 26 সালে অনুষ্ঠিত ফুটবল বিশ্বকাপের আয়োজক দেশ নয়

a) যুক্তরাষ্ট্র
b) কানাডা
c) রাশিয়া
d) মেক্সিকো
Answer: রাশিয়া

9. 26 সালে অনুষ্ঠিত নির্বাচন কততম ?

a) 22
b) 12
c) 13
d) 15
Answer: 13

10. D-8 এর সদস্য কতটি ?

a) 8
b) 9
c) 7
d) 10
Answer: 9

We hope Cu d unit exam these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report