Exams Study Jobs Teachers Shop

Subject Verb Agreement

Admission Test 10 Questions By National University

Subject Verb Agreement For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. The man as well as the woman —— much money.

a) have
b) has
c) was
d) were
Answer: has

2. Praising all alike —— praising none.

a) is
b) are
c) will
d) had
Answer: is

3. The chairman and the secretary —— present in the meeting.

a) was
b) were
c) had
d) had been
Answer: were

4. The captain and team manager —— personally met the president of the club.

a) has
b) have
c) was
d) were
Answer: has

5. Economics —— my favourite subject.

a) is
b) are
c) had
d) have
Answer: is

6. A great deal of thought —— into the designing of the auditorium.

a) go
b) have gone
c) went
d) has gone
Answer: has gone

7. Bread and jelly (be) her favourite breakfast.

a) is
b) are
c) had
d) have
Answer: is

8. Which of the following sentences is correct?

a) Lost Cities' describes the discoveries of many ancient civilizations.
b) The board of trustees meets in Denver twice in a year.
c) Each of my friends attends a different college.
d) All the three
Answer: All the three

9. Choose the correct sentence:

a) Neither Sheila nor her parents is going to the place tomorrow.
b) Neither her parents nor Sheila are going to the place tomorrow.
c) Neither Sheila nor her parents are going to the place tomorrow.
d) Sheila and her parents is going to the place tomorrow.
Answer: Neither Sheila nor her parents are going to the place tomorrow.

10. Neither the students nor the teacher —— about what happens on this trip.

a) is
b) care
c) was
d) cares
Answer: cares

We hope Subject Verb Agreement these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report